До такого мішаного меню дійшли не одразу, дружина італійця Ауреліо Калліпарі вінничанка Віталія розповідає, що її чоловік хотів відкрити у Вінниці кафе, де можна поїсти італійських десертів, запиваючи їх італійськими напоями. Саме таке кафе подружжя мало у Німеччині, де, до речі, пара й познайомилась.

– Німці дуже полюбляють італійську кухню, а наше морозиво Джелато смакувало їм особливо, тому на брак клієнтів ми ніколи не жалілись – розповідає Віталія Калліпарі. – А от до українців обрали інший підхід: ми запропонували їм більше італійських страв, з європейською якістю та українськими цінами.

До Вінниці пара перебралась жити, через сімейні обставини, у 2014 році. А маючи своє приміщення під бізнес, одразу взялись  облаштовувати там піцерію «Італія». Тільки завдяки тому,  що подружжю не доводиться орендувати приміщення й виживає їхній бізнес. Адже шалена «комуналка» та якісні продукти для страв коштують чимало. Віталія згадує, наскільки Ауреліо був шокований умовами для ведення бізнесу в Україні.

– Німці для комерції дають «комуналку» нижчу, ніж для населення і це дуже вигідно для малого та середнього бізнесу. А ще там є так звані «податкові канікули», де підприємці мають змогу перепочити від роботи без страху, що втратять свій бізнес. Тут все навпаки. Дуже важко. Ми три роки буквально жили на роботі, аби хоч трохи на ноги стати.

Щоб годувати своїх клієнтів не тільки смачними, а й якісними стравами, Калліпарі довгий час вишуковували на Вінниччині борошно екстра-класу та високоякісне жирне молоко. Багато-чого з продуктів купують закордоном, наприклад, помідори замовляють в Італії, бо вони без шкірки й ідеально підходять для соусів на піцу.

Піца і морозиво Джелато – робота Ауреліо. Він зауважує, що особливих секретів для приготування італійської їжі він немає, головне – це любов, яку він через свої руки передає стравам.

Ауреліо готує близько 30-ти видів піци і близько 10-ти різновидів Джелато. Джелато – це традиційне італійське свіжовиготовлене морозиво, яке готується з молока високої жирності, вершків, цукру з додаванням усіх можливих фруктів, овочів, горіхів і навіть зелені – петрушки, базиліку, м’яти. Морозиво має кремоподібну консистенцію і, як стверджує італійський майстер, чим жирніше молоко, тим смачніше Джелато.

А от піцу італієць готує, у трохи незвичний для українців спосіб: на основу кладе соус (тільки з натуральних інгредієнтів, без кетчупів і майонезів), далі сир і лише потім – решту начинку. Це дозволяє сиру не плавитись, а випаровуватись, а начинка не зсувається з тіста. В цьому – весь смак, впевнене подружжя Калліпарі.

Решта кухні – на Віталії. Це вона готує звичні нам українські супчики і хрумкі бельгійські вафлі.

Між тим, цінова політика у піцерії тішить. Порцію Джелато можна придбати лише за 20 грн, в Німеччині за таку платили – 1,75 євро.  Ціна піци в районі 100 грн, супи – до 50 грн. В середньому ваш чек за повноцінну вечерю в цьому закладі, складе 200 грн.