Кілька сотень вінничан, активісти 10 партій та громадських організацій 15 травня зібрались у Вінниці під ОДА та облрадою із вимогами негайного прийняття нового Виборчого кодексу. А ще учасники акції вимагали від Президента і ВР виконання своїх обіцянок по скасуванню ганебної мажоритарки, заборони політреклами та відкритих списків для кандидатів на виборах в 2019-му… Інакше знову переможуть «гречка» і «лапша» від олігархів!

– Ми вийшли на підтримку ухвалення нового Виборчого кодексу, який має змінити правила виборчої “гри” і вже ухвалений ВР у першому читанні. Але після 4000 правок він завис в парламенті, а тому ми будемо тиснути на Раду і Президента знизу!, – заявив під час акції депутат облради від «Батьківщини» Владислав Рой. – Бо давно вже настав час відкритих регіональних списків і справжньої кримінальної відповідальності за підкуп виборців. Тут зібрались люди, які хочуть рухати Україну вперед… І знають, хто штучно гальмує ухвалення цього доленосного документу. Тому ми разом із однодумцями з інших фракцій та партій винесемо це питання на найближчу позачергову сесію Вінницької облради, аби від імені громади області вимагати нового Виборчого кодексу.

Акція на східцях облради тривала близько 40 хвилин і до її учасників звернулись лідери та представники усіх 10 партій та ГО, які підписались під зверненням до ВР – це ВО «”Батьківщина» і ГО “Батьківщина молода”,

Самопоміч, Громадянська позиція, Рух Нових Сил, Укроп, рух Хвиля, Європейська партія, , Визвольний рух, ГО Старші брати та інші… Від БПП не було нікого!

За словами організаторки акції у Вінниці Олени Данилової подібні пікети 15 травня пройшли по всій Україні, а 17 травня активісти вимагатимуть ухвалення Виборчого кодексу під Радою.

До речі, анонсованих кількома вінницькими активістами «тітушок» від влади на площі перед облрадою цього ранку ніхто не бачив! Лише волонтерка Світла Бевз із «Айдару» докоряла вчорашнім побратимам з АТО, які пішли служити в охоронні фірми та формування, що вони нині виконують роль «своєрідних тітушок в камуфляжі і часто стоять проти своїх…» А всім відомий Дядя Гріша пообіцяв, що вибори на Вінниччині в 2019-му будуть без «гречки» для пенсіонерів і він особисто прослідкує, щоб «продажних» не пускали до бюлетенів.