12-го червня зранку селяни із Михайлівки Вінницького району на вулицю Келецьку під управління держгеокадастру пригнали три корови і пустили їх пастись під держустановою «Бо тут дуже добра зелена трава! А наше пасовисько вкрали і продають в інтернеті за 120 тисяч доларів під котеджі!

Так 40 членів громади села під Вінницею вимагали повернення від держгеокадасту та через суди 24 гектари свого традиційного пасовища!

– Ця боротьба за землю триває вже 5-й рік, як в 2013-му її із чисельними порушеннями спершу виділили 12-м громадянам – не мешканцям села. А згодом вони від неї відмовились на користь одного «агровінтрасту» і пасовисько вже переоформили під ріллю та продають в Інтернеті за 3 мільйони гривень чи 120 тисяч доларів!, – зазначила під час акції протесту Людмила із Михайлівки. – Ми оскаржували це рішення в судах, але нам відмовляють. Натомість землю переорали перед новим роком із тітушками двома потужними тракторами аж із Іллінців. Наші бабусі кидались під ті трактори, але їх травили газом і викидали із пасовиська, яке прибрала до рук одна впливова у Вінниці родина колишнього посадовця із митниці, які знову працює на держслужбі після люстрації. Як їм оформили нашу землю за місяць, коли ми ходимо за документами роками хочемо сьогодні запитати у керівництва держгеокадастру, яке в 90-х роках підписувалось під нашими документами на пасовисько. Бо комусь вони документи «під ялинку» кладуть, а нам кажуть ходіть, оформляйте і буде вам земля! Але терпець увірвався і як нічого не доб’ємось тут то Красуня, Квасоля, Манька та всі 42 корови із Михайлівки перекриють трасу та будуть пастись під ОДА і вікнами Коровія!