Ця унікальна історія бідової доньки селянина з болгарської провінції, та ще й сліпої – захоплює, вона покладена в сюжети фільмів та книг…

– Знаєте, в чому парадокс – якби вона залишилась зрячою, може, й на шматок хліба не мала б… Бо ж зір під час урагану, який її підняв, вона не втратила. Втратила, коли не було за що полікувати пошкоджених сміттям очей. Сім’я була дуже злиденною, – діляться її земляки, мало хто із яких вважав її пророчицею. Просто була гарним психологом – кажуть її опоненти..

Тут слід зазначити, що жила Ванга в Петричі, що в Благоєвській області, а приймала людей за 7 км, у м. Рупіте.

Покидала вона цей світ у 1996 році вже в гарному двоповерховому будинку в центрі міста. І воно тепер, мабуть, процвітає саме завдяки такій унікальній землячці. Тут не зупиняється потік екскурсій. І людей, що їдуть сюди з усього світу, веде не лише інтерес побачити це.

Більшість прагне доторкнутись до могили Ванги, бо, кажуть, вона вже з того світу не лише зцілює, але й підсилює екстрасенсорні здібності тих, хто став її продовжувачем, або наділяє ними вибраних.

Зрозуміло, що й до сьогодні є багато скептиків. Навіть таких, хто вважає, що Ванга – проект КДБ. Що вона була його елітним агентом, щоб змінювати думки політиків. А конфіденційну інформацію про відвідувачів їй надавали секретні спецслужби. Але тут, у Петричах та Рупіте, таку версію спростовують.

Перше пророцтво Ванги відбулось у 1941 році. Вона передрікла страшну війну. Далі зробила тисячі пророцтв за весь світ…

І вони відомі та розрекламовані. Я ж намагалась дізнатись у місцевих та її продовжувачів щось особливе та те, що стосувалось майбутнього України.

Дізнавшись про це, у Петричах сусід легенди Живко порадив мені звернутись до щоденників діда Гошо, який записував все, що говорила Ванга. Так я дізналась, що саме Гошо знав чи не найбільше інформації від Ванги.

Що ж вона говорила про Україну?

– Говорила багато, — стверджує Гошо. – Знала і передрікала великі страждання для її народу… Але після довжелезного шляху митарств її народ таки заживе в добробуті та щасті.

Війну повномасштабну в Україні вона не бачила. Наголошувала на лукавстві політиків. Доки Україна не скине з себе брехню у владних коридорах – щастя не буде.

Стверджувала, що всі біди не від бідності держави, а від аморальності влади, і що саме керівники, лукавлячи, в небувалих масштабах грабують країну і брешуть народу про бідність бюджетів.

Стверджувала, що саме в 2014-20 роках Україна переживає історичний момент, який увійде в світову історію, і на її прикладі будуть вчити інших.

– Люди мають впустити Бога в серце. І вибрати віруючу, моральну людину, ось тоді і буде кінець вашої кризи, – так інтерпретує слова Ванги місцевий екскурсовод.

– До речі, а ви знаєте, що, за словами Ванги, саме 2018 рік стане крахом ЕРИ ПУТІНА? – шепоче мені землячка Ванги, лікарка, щоб не почули російські туристи, яких тут аж «кишить»… і, видно, яких вона тут не дуже любить, попри думки земляків-провінціалів, які більше тягнуться до Росії, аніж до Євросоюзу… І чомусь переконані, що всі біди в Болгарії і скромний рівень життя саме від Європи… А росіян називають «братішками»… (їм би в реальності таке «братство», як Україні!)

–  Уявляєте, я їм кажу, що Кирило і Мефодій – наші, болгарські богослови, які переклали Біблію на кирилицю… Так вони мені мало очі не вицарапують, доводячи, що вони їхні – рускіє…І це від них православна віра прийшла до Болгарії… А вона тут була раніше, як у Росії, мінімум на 500 років, бо ж це була околиця Константинополя.

До речі, Едірне, де народився Сулейман, за 70 км від облюбованого місця відпочинку наших в елітному болгарському Несембері (Сонячний Берег).

– Все хочуть, щоб було їхнім… і ми, і ви, – красномовно натякає болгарка.

У 2018-2019 роках настане крах нафтовим і газовим імперіям, за пророцтвами Ванги, винайдуть нові, сонячні двигуни і обігрів житла від тіла людини і запустять у масове виробництво:

– І тоді земля загоїть рани та спочине від її буріння, — наголошувала Ванга.

– Землею літатимуть кораблі, як у космос, без рейок і за 500 км в годину, – підкреслює пророцтва Ванги Єлена, екстрасенс і продовжувачка її справи.

– Ви не хвилюйтесь за ці північні потоки, що там Росія вас обходить… Вони скоро нікому не будуть потрібні…

А ви чули за диктатуру жінок у світі? Саме за прогнозами Ванги, вони прийдуть до керівництва на зміну ері чоловіків майже в усіх країнах світу. І в тих, у яких прийдуть, наступить процвітання… Запам’ятайте – жінка врятує Україну, — це Ванга наголошувала однозначно.

Справа в тому, що в 2012 році закінчився календарний час великого епохального періоду Землі. Пригадуєте – календар майя? Він же був лише до цього року. І багато хто вважав, що це час кінця світу. Але він не настав, бо це насправді був початок нової фази життя Землі в 26000 років. А старий закінчився. Адже ми вже 5-та цивілізація на цій планеті. Хіба ви не бачите, як все змінюється у світі? Устої, вироблені роками, падають, як карткові будиночки…

Ванга розуміла це, але, не маючи елементарної освіти, не могла пояснити з наукової точки зору – говорила все просто…

Невдовзі наймогутнішим стане Китай.. І він буде диктувати волю… Може, саме тому Путін далекоглядно і віддає Далекий Схід китайцям під бізнес та обробіток землі… бо ж самі прийдуть і силою відберуть… Найсильнішою зброєю стане не атомна бомба чи ядерна… а слово – застерігала Баба Ванга.

– Все зміниться, ті, кого гнобили і у яких відбирали, і ті, хто це робив, поміняються місцями.

У такому непростому світі не вистачатиме жіночої мудрості, материнських інстинктів, відчуття самопожертви і жертовної любові до своїх країн і ближнього. Саме тому прийде ЕРА великих жінок, — наголошувала постійно Ванга. Але цю інформацію, яку в Петричах і навколо знають і переповідають усі, в світі та ЗМІ чомусь блокують. Може, до цього причетні і чоловіки, левина влада яких зараз домінує у світі, – розмірковує Єлена.

Україна буде главенствувати серед 5 держав – передрікала Ванга…

– Донбас – це рана України. Це як наріст. Якщо хочете – ракова пухлина. Відріжте її – нехай поживуть без вас. Побачать… А хто звідти хоче в Україну – прийміть і обігрійте, — красномовно стверджує Єленка, яка вважає себе продовжувачкою справи Ванги. – Відріжете – поплутаєте всі плани Москви.. Вона там застрягне!!! А ви 5 років будете працювати на країну і підіймете її – ось і весь рецепт вашого добробуту… А війна зараз потрібна не лише Кремлю, але й вашій владі та «партії війни»… Щоб як пугалом – вас лякати війною, а владі списувати гігантські капітали. А армію свою любіть і розбудовуйте – вона єдина вас захистить! Вам треба відродити дух ваших сильних чоловіків-воїнів. Ось вони мають захищати, обороняти, а жінки господарювати, будувати процвітаючу країну… У вас вже так було! – мало не викрикує Єленка. – І не раз! – І кидає для переконання ще раз цукор-рафінад, принесений мною. Саме на рафінаді вона, як і Ванга, передбачає долю людей і країн. Перед цим відвідувач мав обов’язково покласти його під подушку і переспати так ніч…

Скоріше всього, вона мала на увазі славну козацьку добу в історії України та Трипілля.

Ось такими бачили світ та Україну і її проблеми Ванга та її продовжувачі. Що тут правда, що вигадки – судити вам. Зрештою – невдовзі все побачимо вочевидь.

Зрозуміло, що й я у великої Провидиці попросила здійснення своїх сокровенних мрій. І головна з них – мир в Україні…

Захисна молитва від Ванги

«Звертаюся, я до вас, Раб (-а) Божий (-а) (власне ім’я), Божі угодники, покровителі святі! Зі смиренням і душевним благанням прошу вас про допомогу і захист. Моліть про мене, Раба грішного (-у) (власне ім’я), Ісуса Христа. Вимоліте для мене покаяння гріхів моїх і долі щасливої. А я по життю піду шляхом праведним, який приведе мене в райську обитель Господа Всевишнього. Не відмовте мені в смиреннім проханні моїм. Амінь».

Прийшовши до церкви, потрібно купити 7 церковних свічок і поставити їх перед будь-якими іконами, і прочитати цю молитву.

Болгарія – Україна