Бо вінничанин Денис і львів’янка Зоряна познайомились 25 липня три роки тому в Широкіно на передовій АТО. Там 19-річний Денис воював добровольцем у полку «Азов», а волонтерка Зоряна привезла фронтовикам із Західної України смаколики та свої патріотичні пісні про воїнів АТО і УПА…

І цього літа 28 липня молодята обвінчались у гарнізонному храмі Петра і Павла у Львові. Та поклали квіти на Личаківському кладовищі до могил побратимів і Василя Сліпака… Під час урочистостей на Зоряні та Денисі були мамині вишиванки із «Деревом життя», які Оксана Когут три місяці готувала до весілля свого сина-фронтовика і його нареченої!

– Я дуже щаслива, що Денис знайшов собі саме таку пару – гарну, розумну, 100-відсоткову українку! Самі розумієте, що він пройшов у свої 22, коли із університету із друзями пішов на фронт у самий вир війни! Молилась за нього і за всю Україну тоді щодня! А як він познайомив із своєю коханою – Зоряною Коновалець, то мамине серце одразу тьохнуло – це ВОНА! — розповіла вінницька дизайнерка одягу Оксана Когут. – Через війну діти кілька років не поспішали із весіллям… А як у Дениса закінчився контракт, то без поспіху ми почали готуватись до цього свята. По ночах я малювала ескізи «Дерева життя» на рукавах сорочок та видумувала по народних мотивах весь дизайн їхніх вишиванок… Ну і колір для вишитих квітів обрала «хакі» під військову форму із державними нагородами сина… Та й Зоряна в АТО так само одягала камуфляж, і їй цей колір війни дуже знайомий! Син одягнув мамину сорочку під форму, бо на весілля приїхали його бойові побратими з усієї України та з фронту… І це йому та їй лише по 22! Ось воно яке, наше майбутнє!

А як стали молоді на весільний рушник, то через сльози радості побажала їм миру, щастя і діток багато у нашій вільній та прекрасній Україні!

Звісно, що молодята не змогли у такий день не вшанувати своїх друзів та побратимів на Алеї слави… Скільки там квітучої молоді під чорним гранітом навічно лежить…

– Знаєте, ці дорослі діти вже ніколи не забудуть, якою ціною над нами світить сонце і триває «Дерево життя».