Нині в основному складі однієї із найсильніших футбольних команд країни грають двоє наших земляків. Вінничанину Віктору Циганкову — 20 років. А почалося все з вінницької «Ниви», де вперше хлопець засвітився в юнацькому чемпіонаті України. Тренував хлопця Микола Загоруйко, який розгледів у маленькому хлопчику гравця лінії атаки. Цікаво, що Загоруйко на початку 1990-х встиг пограти у «Ниві» разом з батьком талановитого «динамівця» — Віталієм Циганковим.

Сам Віктор Циганков дебютував у юнацькому чемпіонаті вісім років тому. Гру спортсмена характеризують як нестандартну та агресивну. Можливо, саме тому його помітили селекціонери «Динамо» і запросили до команди. У 2017 році вінничанин став наймолодшим гравцем в історії команди, кому вдалося забити три м’ячі в одній грі. Кілька днів тому Віктор у вирішальному матчі із чеською «Славією» двічі провів результативну передачу м’яча своїм колегам. У результаті, динамівці перемогли із рахунком 2:0. Нещодавно Циганков подовжив контракт із клубом на 5 років. Також він у складі національної збірної України з футболу.

Ще одна зірка «Динамо» — 25-річний Віталій Буяльський з Калинівки. Футболом хлопець займається з шести років. У 12 років його зарахували до спортінтернату в Броварах, де перші два роки довелося неймовірно важко, як морально, так і фізично… До київського «Динамо» як півзахисника Віталія запросили у віці 16 років. Тож від того часу він у команді та вважається одним із найсильніших гравців. Батьки Віталія досі мешкають у Калинівці, працюють інженерами на машинобудівному заводі. Старша сестра Юлія живе у Києві. В минулому році хавбек одружився із коханою Аліною. Весілля гуляли у Калинівці. Дружина вже подарувала Віталію доньку Злату. А він, у свою чергу, підписав контракт із «синьо-білими» ще на 5 років.

– Я навіть не роздумував – секунд через 10 відповів, що готовий це зробити. «Динамо» – більше, ніж мій рідний клуб, — сказав наш земляк. — Це клуб, який зробив з мене футболіста, і я готовий віддавати йому всі сили на футбольному полі і поза ним.

Віталіна Володимирова