Цієї неділі стартував прямий ефір відомого шоу «Танці із зірками». Приємно, що серед тих, хто виступає на головному танцювальному паркеті, — наші земляки. Зокрема 26-річний жмеринський хореограф Олександр Прохоров став наставником для відомої фітнес-тренерки зі «Зважених та щасливих» Аніти Луценко.

– Хореографією я почав займатись випадково 10 років тому. Знайома у школі запропонувала станцювати з нею на міському конкурсі. З тих пір почалось. А щоб професійно володіти танцем, став учасником колективу «Фламінго» під керівництвом Тетяни Слюсар, за що я їй дуже вдячний, – каже Олександр. – Моєю партнеркою була симпатична дівчина Катерина. Батьки спочатку не розділяли мого захоплення, хотіли, щоб був менеджером. Але я вирішив вступати до Вінницького училища культури та мистецтв імені М. Леонтовича. Потім вступив у Київський національний університет культури і мистецтв, у цьому році закінчив магістратуру. Моїм рідним стилем у хореографії став contemporary dance. Я бував на гастролях в США, Канаді, Росії, Туреччині…За моїми плечима зйомки у кліпах, рекламах, участь у відомих телепроектах та гастролі за кордоном. Нині мешкаю у Києві та співпрацюю з багатьма балетами. Участь у «Танцях із зірками» — це для мене виклик і шанс проявити себе.

На першому ефірі Олександр та Аніта показали дуже зворушливий танець стилю контемпорарі. Його вони присвятили Кузьмі Скрябіну, який би днями відсвяткував 50-річчя. Підібрали теж відповідну пісню – Ірини Білик та Скрябіна «Мовчати». Парі не вдалося опинитися в трійці лідерів. За свій танець вони отримали 18 балів. Катерина Кухар зазначила, що Аніта станцювала як «універсальний солдат». А Монатік зазначив, що відчув душу у виступі нашого земляка та його напарниці. На своїй сторінці в соцмережі після ефіру Аніта Луценко висловилася про оцінки суддів.

– Спасибі всім, хто вболівав і підтримував. Найважливіше для мене те, що у людей були мурашки по шкірі, вони просто так не бігають. На паркеті було нелегко — це багато і багато роботи з партнером, були навіть грюкання дверима і сльози, але я щаслива, що все вийшло, а судді… Подивимося наступної неділі оцінки.

Дебютував у «Танцях із зірками» ще один наш земляк — співак та народний артист України Павло Зібров. Він, до речі, найстарший учасник шоу. За вальс із Марією Шмельовою отримав 17 балів.

Павло Зібров родом із села Красне Немирівського району. Мати працювала вчителькою, батько володів 40 спеціальностями. Павло закінчив музичну спецшколу-інтернат ім. Лисенка в Києві, його брат Володимир Зібров — Московське військово-музичне училище. Його батьків вже немає в живих. Брат живе у столиці. Рідну Вінниччину Павло Зібров відвідує рідко. У рідному селі навіть ображаються за це. В 2010 році по дорозі на концерт у Муровані Курилівці артист потрапив у ДТП на новенькому джипі, який купив для дружини Марини. На засніженій дорозі машину занесло і викинуло в кювет, після чого авто кілька разів перевернулося. На щастя, ні співак, ні його водій не постраждали. У 2013 році, коли готувався антимайдан проти Євромайдану, співак з гордістю повідомив, що відмовився співати на владному мітингу. Зібров повідомив, що представники Партії регіонів пропонували йому заспівати на їх мітингу — але він відповів відмовою, навіть не запитавши ціну. Щоправда там виступав інший земляк – Лері Вінн та вінницькі чиновники возили 8 автобусів співчуваючих вибраному Януковичем «російському вектору».

Щодо особистого життя, то з першою дружиною у Павла не склалось, у них є спільний син Сергій. Із другою дружиною Мариною наш земляк мешкає досі. Вони мають спільну дочку Діану та виховують сина жінки від першого шлюбу Олександра.

Вже 2 вересня наші земляки продовжать свою перемогу за титул найкращого танцюриста країни. Конкуренти у них сильні. Це Іраклі Макацарія та Яна Заєць, Леся Нікітюк та Максим Єжов, Мішель Андраде та Женя Кот, Слава Камінська та Ігор Кузьменко, Маша Єфросініна та Максим Леонов, Денис Берінчик та Катерина Белявська, Ігор Ласточкін та Ілона Гвоздьова, Злата Огневич та Дмитро Жук, Микола Тищенко та Нана, Оксана Марченко та Дмитро Чаплін, Павло Вишняков та Юлія Сахневич, Руслан Сенічкін та Яна Цибульська.