– Я працювала у різних сферах. А коли все набридло, із чоловіком поїхали в Польщу. Влаштувались на овочеву сортівню. Я перевіряла на якість виготовлену продукцію, а коханий був завскладом. У Польщі я дізналась, що завагітніла. Народжувала я вже у Вінниці. Коли вийшла із декрету, займалась інтернет-магазином. Щодо знайомства з подругою Катериною, то воно досить оригінальне. Ми ще раніше товаришували із її майбутнім чоловіком. А коли молоді люди побрались, стали дружити родинами, – каже Ірина Мукоїд. – Катя свого часу працювала ведучою ранкового шоу «Світанок» та розробила проект «Розвивайлик». Два роки тому у новорічну ніч ми з подругою сиділи та розмірковували, чим би це зайнятись. Хотілось на «Мастер Шеф», який ми разом дивились з першого сезону і самі дуже любимо готувати. Свого часу Катя вже пробувала там свої сили, але не пройшла. Тому, повернувшись із  відпочинку, стали шукати розклад передкастингів на 2017 рік. Не заповнюючи анкети, поїхали в Київ. Кожна повезла  кіш із соусом. Та в результаті нам не зателефонували. Ми зовсім не сумували, а вирішили йти далі до мети. Тож коли оголосили про початок восьмого сезону, мерщій поїхали у Київ. Туди я повезла торт «Червоний оксамит», а Катерина — вівсяне печиво для тих, хто дотримується правильного харчування. Не дочекавшись дзвінка від організаторів, поїхали вже на інший передкастинг у Київ. Я приготувала медальйон на овочевій подушці з картоплею пай, трьома видами соусу та сирною чіпсою. Подруга повезла хінкалі. Не повірите, третій раз на кастинг вирушили до Львова. Катя повезла чеський суп «Часничка» із різними видами копченостей та пармезаном. Хлібину, у якій він готувався, випікала подруга вісім годин. А я обрала мільфей із прослойкою муса з лосося та з авокадо. До страви додала соус із зелених водоростей та гострих перців, інший — з граната. Влаштували там справжню шоу-програму. А вже у травні мені зателефонували та повідомили, що я пройшла в шоу і потрапила у сотню найкращих. Катерина дзвінка не дочекалась, тому вирушила у Чернівці на завершальний передкастинг. І вже там її взяли до «Мастер Шеф».

Дорогою на зйомки першої програми вінничанки домовились не розповідати нікому про те, що дружать.

– Та на місці нас поставили готувати з Катериною разом у трійку. На це нам дали 40 хвилин. До суддів Дмитра Горовенка, Тетяни Литвинової та Ектора Хіменеса-Браво першою зайшла я. На їхній розгляд презентувала фондан у вигляді напівсфери із мамалиги, фарширований соусом із мигдалем та м’ятою. Знизу була подушка із шампіньйонів, слив та сирною чіпсою. Прикрасила соусом песто. Під час розмови із суддями таки зізналась, що зі мною моя подруга Катя і вона після мене має презентувати теплий салат із карамелізованою курячою печінкою, овочами-гріль а салатом-мікс. Судді покликали Катерину. А вже за кілька хвилин вони сказали нам три «так» і видали білі фартухи. Радості не було меж, бо ми потрапили у 50-ку найкращих кулінарів-аматорів. На другому етапі шоу ми готували котлету по-київськи. Із інвентарю нам дали лише ніж та дошку. Тому вручну виймали подвійні кісточки із курки, а це досить важко було для нас, тендітних. Та справжнім випробуванням стало зробити із багету панірувальні сухарі. На щастя, ми потрапили у 30-ку найкращих! Під час третього завдання всіх поділили на команди та запропонували визначити інгредієнти страви із зав’язаними очима. Катерина та я впоралися добре із цим, лише не назвали, що в складі страви є шафран.

Після того    ми повинні були приготувати таку ж страву. В результаті більшість роботи взяв на себе капітан команди та інший учасник. Нас вони не допускали до плити. Я не розумію, чому ми з подругою тоді допустили таке. В результаті чоловіки допустились помилки під час приготування. Ектор сказав, що яєчня надто засмажена, а гребінці, навпаки, сирі. Тому команда, в якій були ми із Катериною, покинула проект. Було образливо і шкода. Втім, життя триває. А ще ми дуже вдячні своїм коханим чоловікам за те, що весь цей час вони були поряд із нами.

Після участі в шоу Ірина Мукоїд та Катерина Фостик уже розмірковують про те, аби взяти участь у новому сезоні «Мастер Шеф» та перемогти. А ще продовжують вести свій кулінарний блог та мають чимало шанувальників.