Якось так, ігноруючи, вони це все коментують. Бо ми, мовляв, «продвинуті» і у нас буде модне європейське весілля, а що там та «шароварщина», це все, мовляв, «пережитки». А тим часом мені пощастило побувати на одному із українських весіль у Канаді. Це була дуже забезпечена родина наших емігрантів. І там танцював як запрошений гість цілий  народний ансамбль народного українського танцю. І вони доставили його з України за величезні гроші, за які могли б і Шакіру запросити.

Днями була приємно здивована переглядом відеоролика із весілля українців у Канаді. Він набрав рекордну кількість переглядів – сотні тисяч. Приємно дивують й інші відеофакти, які показують, як сучасні канадійці українського походження бережуть свою культуру і з задоволенням під музику танцюють гопак. Причому дівчата та хлопці танцюють його професійно – це говорить про те, що вони займались у колективах народного українського танцю. А тим часом наші наречені в переважній більшості хочуть уникнути українських традицій і лізуть якогось дідька у «екстрімні» і «сучасні» весілля.

А від свого, того, що популярне в кращих країнах Європи – відмовляються.

Це неправильно! Українська культура, надбання її – одні із найглибших та найунікальніших у світі, і її треба плекати та гордитись, що це твоє – твого народу! І краще за країнське весілля годі шукати. Тому ці традиції треба ще більше відроджувати, а не відрікатись від них.

Тетяна Васильєва,
читачка