30 вересня Збірна України із Зендокай Карате-До прийняла участь участь у 20-му Чемпіонаті Японії із RFкарате.

Цього року нашу країну представляли троє спортсменів – Ігор Юкальчук (Вінниця), Іван Юкальчук (м. Вінниця) та Андрій Єлдінов (м. Обухів). За наших бійців вболівали їхні спортклуби, сотні вихованців та колеги!

І надії Федерації Зендокай Карате До України виправдав її голова – вінничанин Ігор Юкальчук.

– Ну ось і закінчився Чемпіонат Японії 2018. Вітаємо Ігоря Анатолійовича з 2-м місцем. Андрій Єлдінов і я намагались, але не змогли перемогти. Усім дякую за підтримку і допомогу, – написав у своєму Фейсбуку брат срібного призера та відомий тренер та боєць Іван Юкальчук.

Напередодні відповідальних змагань Ігор Анатолійвич так описав свої емоції та сподівання у Фб:

– Знову ми у Токіо, Японія. У неділю 30 вересня ювілейний 20-й Чемпіонат Японії із Зендокай Карате-до, у якому маємо честь брати участь, але про це згодом. Зараз хочу про інше – вже втретє я відвідую цю незвичайну, самобутню та надихаючу країну. І кожного разу, з самого прильоту і до останньої хвилини перебування, мене дивує одна річ, яку я б хотів перенести в незмінному стані в Україну – це ПОРЯДОК., – написав у соцмережі голова Федерації Зендокай Карате До України вінничанин Ігор Юкальчук. – Всі процеси у японців налагоджено просто, зрозуміло і оптимально. Кожна дрібниця продумана і на кожне питання є зрозуміла, вичерпна та конкретна відповідь. Кожна людина на своєму місці, з певним рівнем повноважень і відповідальності, а кожна робота ( в не залежності від посади та звання) поважається суспільством та є невід’ємною частиною єдиного державного механізму. Всюди гармонія і порядок. Нам би так)))) А у нас теж все по порядку – поселення, акліматизація, екскурсія)))) Далі буде….

Нагадаємо, що рік тому вінничани також стали переможцями призерами на чемпіонаті в Токіо. Бо в останній тиждень жовтня 2017-го в Токіо відбувся відкритий Чемпіонат Японії з Зендокай Карате-До. Троє вінницьких спортсменів, які увійшли до збірної України, показали хороші результати. Іван Юкальчук виборов «золото», Сергій Городівський завоював «срібло», друге місце також посів Олександр Оніщук і отримав спеціальну вiдзнаку – кубок «За бойовий дух». Таку саму відзнаку отримав ще один вінницький спортсмен Ігор Юкальчук. Окрім призерів, достойно представили Україну, і Вінниччину зокрема, Іван Хмелiвський, Михайло Зиков, та Віталій Iщенко.