Від редакції. До нас звернулись читачі із листом, в якому висловили свою точку зору на події. Користуючись принципами свободи слова, друкуємо звернення без змін. Однак наголошуємо, що це думки конкретних читачів, а не позиція редакції.

«Добрий день, шановна редакціє. На сторінках газети влітку був опублікований матеріал про те, що двоє вінницьких педагогів побили іноземця. Хочемо донести іншу точку зору про те, як вчителя іноземної мови змусили піти з роботи за власним бажанням.

Почнемо з того, що громадянин ОАЕ порушив встановлений відповідним законом нашої держави громадський порядок, наважившись палити цигарку у не відведеному на це місці. Чоловіку на те було зроблено слушне зауваження. Іноземець, як він сам визнав, перебував у стані алкогольного сп’яніння і не відреагував на зауваження. За це й отримав, що належить. Всяке буває. Арабський громадянин кругом по посольствах став «слюні розпускати» про те, що в Україні його, бідолаху, побили. А місцева жінка, котра живе з ним, хоче, напевно, заробити на цьому сотні тисяч за легкі тілесні ушкодження?

Незважаючи на те, що вчитель набагато старший та й не такий масивний, він достойно вийшов з даної ситуації, знає собі ціну. Зрозуміло, що й сам трохи отримав. Що ж, честь та хвала, тим більше учні, де б це не було, гордяться такими вчителями, які своїм прикладом виховують самоповагу до себе. Але його виперли «за власним бажанням», бо якби не погодився — пішов би «по статті».

А хто поставив питання перед собою, за що людина має жити? На кого перекваліфіковуватись? Без слідства, без суду, не розібравшись? Що це за право? Як принизливо для нашого народу… Ми вже, мабуть, давно на своїй землі не господарі.

Постає епічне питання: а як би дивилися учні на такого вчителя, який об’ївся власними соплями та й поповз на лікарняне ліжко (як це зробив іноземець, симулюючи, що дуже побитий).

Звісно, учитель на своїх уроках говорив і про культуру, про екологію та й про ті чисті довкілля, до котрих у цивілізованому світі ми прямуємо. Рейки на залізничному вокзалі скоро потонуть у недопалках. Можна побачити обабіч дороги викинуті мішки з різними нечистотами. Можна багато про що говорити. Інша точка зору — це необхідність повернутись до норм Основного Закону, згідно з яким лише суд має визначити та дати відповідь на правові питання, що виникли у цій ситуації.

З повагою, читачі
О. Анісімов, М. Бондар, В. Козяк та інші»