Протягом трьох (5-7 жовтня) днів 28 команд з 16 міст України, в тому числі дві закордонні команди (Білорусь та Молдова) та всього 470 гімнасток демонстрували свою майстерність у індивідуальних та групових змаганнях на відкритому турнірі з художньої гімнастики «Elite Cup 2018» у Вінниці.

І це вже 8-ий турнір, який організував та провів спортивний клуб «Еліт».

– Ми ростемо і це не може не радувати, з кожним роком ми проводимо все масштабніший і масштабніший турнір, при цьому рівень організації тільки зростає. Звичайно при організації заходів такого розмаху, завжди виникають різні складнощі, але завдяки батькам наших учасниць ці негаразди швидко усувались. Тому я вважаю, що ми гідно справились з поставленим завданням, всі залишились задоволені турніром: і учасниці, і тренери, і батьки учасниць. Радує, що серед найсильніших команд, а олімпійський резерв гімнасток до нас приїхав і з України – Львів, Київ, Дніпро, Запоріжжя – міста, де найсильніші школи художньої гімнастики, а також з Білорусії та Молдови, вінницькі гімнастки представили наше місто дуже серйозно. І хоч змагатись з олімпійським резервом – справа нелегка, нашим дівчаткам все вдалось, вони десятки разів піднімались на п’єдестал за своїми нагородами . Дуже хочеться подякувати керівництву Нацполіції за можливість провести змагання в спорткомплексі  ГУНП України, адже знайти підходящий зал для такого рівня змагань насправді нелегко, а вони вкотре пішли нам на зустріч. Також дякую всім-всім, хто долучився, допомагав нам і хто увесь час нас підтримував. – підсумувала організаторка та тренерка з художньої гімнастики клубу «Еліт», Оксамитна Ольга.

Щорічно ці змагання проводяться з метою популяризації художньої гімнастики, обміну досвідом і пошуком нових перспектив, підвищенням рівня підготовки і майстерності гімнасток, зміцнення дружніх зв’язків між командами. А для Вінниці, це ще й можливість продемонструвати свою туристичну привабливість для приїжджих учасниць, яким організовували міні-екскурсії.
Триденні змагання оцінювали дві суддівські бригади, найбільше вони звертали увагу на правильність виконання елементів, грацію, подачу, емоційність, а також на характер учасниць та їхню акторську майстерність. Нагороджували гімнасток кубками, грамотами, медалями та різноманітними подарунками.

Батьки вінницьких учасниці не приховують гордість за своїх дітей та клуб, у якому вони займаються.

– Це кубок вінницького клубу «Еліт» і отримати його хочуть гімнастки зі всієї України і навіть з інших країн. І якщо за нього змагаються гімнастки з олімпійського резерву, то це говорить про високий рівень цих змагань. Наші тренерки великі молодці, нам пощастило з ними. При нагоді, від всіх батьків передаю щиру подяку Чернякевич Дарині – головній організаторці, Оксамитній Ользі та Частоколян Ірині за все це спортивне свято. Ми дуже любимо цей клуб саме завдяки їм. Адже Дарина Сергіївна, то стержень нашого клубу, то міцність і елегантність одночасно; Ольга Ігорівна –  це ніжність, тепло та душевність «Еліту», а Ірина Олександрівна – енергійність, емоційність та позитив. – Розповідає мама учасниці змагань, вінничанка Снядовська Наталя. – Моя донька Марія змагалась в найважчій категорії – А, її конкурентками були найсильніші гімнастки України, Білорусії та Молдови. Вона зайняла 7-ме місце, звичайно, хотілось би ще вище, але враховуючи всю складність, то це дуже гарний результат. А от у вправах з предметами, вона зайняла 2-ге місце, зовсім трохи не вистачило до «золота». Та вона не засмутилась, навпаки, вона дуже рада, що взяла участь у цьому відкритому турнірі, бо ж туди відбирали кращих з кращих. Вона до цього спортивного заходу дуже старанно готувалась, а значить на наступний рік результат буде ще кращий, бо працювати над собою Марія не припиняє.

Працювати юним спортсменкам доводиться дійсно дуже багато: по 4-5 годин щоденно, а витримують такі фізичні навантаження, далеко не всі.

– Художня гімнастика мене дисциплінує, бо крім спорту, є ще ж навчання у школі та інші гуртки, тому треба все ретельно планувати, щоб все встигати – стверджує 12-річна гімнастка Марія Снядовська. – Тому, в той день, коли я не можу потрапити в спортзал, тренуюсь вдома: придумую хореографію до номера, нові трюки, розтягуюсь. Не можу вже без гімнастики. В майбутньому навіть планую поєднати своє життя з цим видом спорту. А відкритий турнір «Elite Cup» для всіх наших вінницьких спортсменок чи не найважливіша спортивна подія в році. Ми дуже стараємось та багато працюємо, щоб не підвести наш клуб, наших тренерів і наше місто.

І поки учасниці відкритого турніру з художньої гімнастики «Elite Cup 2018» «відходять» від напружених змагань, їхні тренерки вже планують наступний – «Elite Cup 2019», який обіцяють зробити ще грандіознішим та ще масштабнішим.