32-річна Ірина Василенко — справжня зірка не лише Погребища, а й всієї України. Саме їй вдалось прорватись до прямих ефірів «Х-фактора» та дійти до фіналу відбору міжнародного конкурсу «Євробачення-2018». На Вінниччині в неї мешкають батьки та молодший брат, який після ДТП досі на лікуванні. Про шлях до успіху та особисте талановитої співачки розповів її тато Андрій, який очолює невеличке підприємство.

– У нас співоча родина. Мама донечки Раїса була солісткою інструментального ансамблю та народного хору. Прабабуся по моїй лінії теж мала дуже гарний голос. Часто ми відвозили до неї в село Педоси маленьку Іринку. То донечка як тільки навчилась говорити, запам’ятовувала та співала українських пісень. Ми ще дивувались, як їй це вдається. А одного разу на магнітофон  навіть записали, як співає Іринка. Їй тоді було приблизно 2-3 роки. Невдовзі донечку ми віддали до музичної школи у Погребищі за класом фортепіано, – розповідає тато. — Постійно вона брала участь у конкурсах, одного року посіла друге місце на «Музичній парасольці». Саме тоді ми зрозуміли, що музика займає важливе місце у серці Ірини, і стали її ще більше підтримувати. Після школи вона вступила до столичного університету культури та мистецтв.

– А з чоловіком Іваном як познайомилась?

– Зять із Києва родом. За фахом він юрист, але постійно займався музикою. Разом із однодумцями вирішили створити групу «Mysterya» та шукали солістку. Іринка прийшла на кастинг, і вона їм сподобалась. Між молодими людьми виникло щире кохання, і вони одружились. Зять у мене хороший, зі сватами також маємо гарні відносини. Внуків ще немає, я вже і прошу сам дітей, аби народжували. Та поки не хочуть, весь час зайняті музикою.

– У цьому році Ірина брала участь у відборі на «Євробачення», але тоді до Португалії поїхав Меловін. Чим тепер займається донька?

– Рук не опустила і далі пише пісні, чоловік Іван — музику. Також на кількох телеканалах донька озвучувала мультфільми. Співає у мюзиклах та рок-опері «Моцарт», взимку буде з гастролями у Вінниці. Паралельно дає виступи із групою «Mysterya», бо роботу у проекті VILNA припинила. Цього літа у центрі давала концерт. Її у рідному місті люблять та шанують.

– Ваша донька дуже струнка. Мабуть, вдома відгодовуєте її варениками та салом?

– Насправді Іринка на сироїдінні, тож м’ясо не вживає. Її раціон — зелень, фрукти, горіхи. То ми вирощуємо все це і передаємо донечці. Погодьтесь, із рідного дому все найсмачніше.

Вікторія Снігур