В останній день осені у Вінниці у «Винному домі Гігієнішвілі» презентували перший регіональний фестиваль вина «Боже Ллє». Для цього три організатори ВінВинФесту влаштували дегустацію вин та розповіли подробиці майбутнього фестивалю, що пройде 8 грудня у блокпосту «Підкова» на Соборній, 4.

– Я підтримую версію, що в корені назви нашого є «Вино»! І як це Вінниця досі без фестивалю вина? Я впевнений, що фестиваль нам вдасться, хоча він «перший» і багато в чому стартує з нуля – розповів організатор «Боже Ллє». Олександр Шемет. – І якщо уважно читати історію, то на Поділлі вирощували сотні сортів винограду та робили різні вина… Тому головне завдання фестивалю показати що ми вміємо, що зберегли і яке вінницьке вино вже варто взяти до новорічного столу! Це буде не продаж, а дегустація… І нашим гаслом вже стало «In ViNnitsa veritas» – істина у Вінниці!

Також Шемет зазначив, що на фестивалі вина у Вінниці будуть лише свої вінничани, до 10 виробників місцевого і  вина. Майстрів із Закарпаття, Одеси чи інших регіонів не запрошували…

В свою чергу Олександр планує представити 4-6 власних ягідних вино розробок… Та дав спробувати учасникам презентації вино родини Героя України та Майдану Максима Шимка – яблучний сидр 6-річної витримки, плоди для якого Максим збирав ще до Революції Гідності.

А голова ГО «Союз виноробів та виноградарів Вінниччини» Георгій Самсонюк зазначив, що «сам займається виноробством на батьківському паї в Калинівському районі та експериментує 30 технічними і більше як 100 столовими сортами винограду. А вино це окрема магія, творчість та напій для бесіди розумних людей… Яких лише 5% Україні, які віддають перевагу вину перед рештою алкогольних напоїв.»

І звісно у «Винному домі Гігієнішвілі» презентували 5 вин, які виготовляють в суперсучасній винарні в Корделівці на заводі фаната вина і винограду Володимира Карловича Гігієнішвілі. В тому числі й рожеве «Вінницьке»…