Музей історії Козятина налічує понад 2500 експонатів. Це унікальні документи, предмети та речі старовини. У стінах закладу знайшли прихисток цінні колекції монет, предмети українського побуту, фронтових листів періоду I та II світових війн, ювілейних медалей фронтовиків та речі загиблих в АТО. А днями тут представили виставку кольорових та чорно-білих світлин «Вінницька листівка». Їх авторами стали учасники вінницького народного клубу фотомистецтва «Обрій». Перемовини тривали близько року.

– Для відвідувачів представили 25 художніх фотографій, авторами яких є вінничани Олег Волощук, Олег Шашкін, Костянтин Родигін та Сергій Мороз. На них зображені з  цікавих ракурсів найвідоміші архітектурні споруди – Мури, водонапірна вежа, мальовничі вулиці Вінниці та  річка Буг, який рідко потрапляє в об’єктив пересічного фотографа. Роботи – неординарні, спонукають до філософських роздумів, додають настрою, оптимізму та гордості за свій рідний край. А одну із фотографій нам подарували для колекції , – поділилась подробицями  директор музею історії Козятина Лілія Макаревич.

На відкриття виставки завітали фотохудожники Олександр Філь, Євген Козлов і наш земляк з Козятина Богдан Саліонов. Вони розповіли, що клуб «Обрій» налічує понад 20 чоловік, серед яких студенти, вчителі, лікарі, інженери та підприємці. Мають нагороди за перемоги  у різноманітних фотоконкурсах місцевого, всеукраїнського та міжнародного рівня. Незмінним головою клубу від початку його заснування у 1974 році  і до останніх днів життя був Павло Шпетний. У 2012 році клуб «Обрій» за грантові надходження започаткував фотошколу для школярів.

Валентина Лісова