7 грудня на чорному джипі із дипломатичними номерами до Вінниці приїхав Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, який особисто інспектував місцеві досягнення в децентралізації, медреформі, оцінював інвестиційний потенціал міста та регіону та, навіть, валютний курс…

На зустрічі із ЗМІ Йоста Люнгман говорив про стабілізацію після «гойдалок» в Україні в 2014-15-х роках, інвестиційні можливості, зростання економіки та статків кожної родини в Україні… Тобто про високу і велику політику – грошову, ФІНАНСОВУ ТА ВІДСОТКОВУ!

Гість Вінниці із МВФ згадав вчорашнє прийняття ВР закону про 3-річне бюджетне планування і коротко оцінив вигоди для місцевої влади із таких нових фінансових можливостей.

Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман під час візиту до Вінниці роздавав багато компліментів, говорив про свої захоплення від побаченого та позитивні емоції, але на його обличчі в ці хвилини не ворухнувся жоден м‘яз чи зморшка… Дипломат? Фінансист? Аналітик?

– Я лише 2 години в місті, а тому мені важко поки що оцінити всі чинники та умови ваших успіхів. Втім, я знаю. що ваше місто та регіон в цілому досить успішні на мапі України та, навіть, Східної Європи. Ми говорили сьогодні із мером і губернатором про найближчі плани, про ресурси та і інструменти подальшого розвитку території. Але окрім економіки я хочу побачити і відчути ваш людський потенціал, з яким я познайомлюся під час зустрічі із студентською молоддю, – заявив Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.