Це тільки декому може здатися, що 10 років – то ще не вік. Для жінок ансамблю «Жива вода», котрий з’явився у Гриженцях, це ціла історія! Бо спочатку народилася жіноча дружба, котра згодом об’єднала усі співочі таланти в єдиний колектив.

Якось спала на думку завідуючій сільським клубом Лілії Помикаловій ідея поспівати щось для душі. Відразу ж знайшла однодумців у Гнівані. І почалися справжні гастролі! Нехай у сусідні села, але все починається з малого. Відтепер жодне свято без «Живої води» не обходиться. Бо репертуар підбирається особливий, дуже жіночний, дотепний.

Ансамблів, що співають народних пісень, у нас чимало. А «Жива вода» вирішила дивувати публіку сучасними хітами від Олі Полякової, Ірини Федишин та інших виконавців. Не копіюють, а обов’язково додають свого «перчику», і це дуже до вподоби усім!

Вони всі різні і за віком, і за професією. Художній керівник Галина Щупак, наймолодша музичний керівник Анна Довгань, Лілія Помикалова, Наталя Нагорна, Наталя Борух, Галина Лівадар, сестри Галина та Жанна Сініцини опинилися в одному ансамблі не лише через любов до пісні.

– Якось прийшла на свято, заслухалася і вирішила просто сказати кілька компліментів дівчатам за кулісами — пригадує Наталя Нагорна. — Поспілкувалися, і вони мене відразу ж на репетицію запросили! Ніколи раніше я в себе таланту до співу не знаходила, а вони відшукали! Чоловік і досі дивується, бо не думав, що я раптом на сцені співатиму.

Один за всіх і всі за одного! «Жива вода» співає не лише на сцені, а й у кожного на всіх родинних святах, дівчата підтримують одна одну, разом радіють, разом переживають, ламаючи стереотипи про те, що ніякої такої жіночої дружби в природі немає. І готуються до чергового концерту.