– Ось і сталось. Мрія про перший фестиваль вина стала реальністю. Більше десяти виноробів, більше 50 марок вина, більше ніж півтисячі відвідувачів за чотири години івенту., – радісно повідомив про хід першого фестивалю вінницького вина «Боже Ллє» його організатор Олександр Шемет. – Вдячний всім, хто приклав серце і руку до гарної події. Георгій Самсонюк, Володимир Гігінієшвілі, Владислав Скальський, Віктор Шемет, Віктор Байрак, Юля Шемет, Володимир Попуторовський, Віктор Рибачук, Олег Міхеєв, Роман Ковальський, Генадій Поперешняк, Стас Калініченко і багато інших – дякую і дякую велике. Дякую всім хто прийшов, бо без вашої підтримки – це була б ще одна чергова типу “подія на знавця”.

І варто визнати, що 8 грудня на блокпосту «Підкова» на фестивалю «Боже Ллє» прийшла досить велика аудиторія знавців, фанатів чи просто любителів вина – виноградного і ягідного!

Але спершу Святий Миколай у блакитній шубі розрізав на вході до «Підкови» із двома дівчатами символічну лозу! Почалось!

І вже за годину Аня Шемет чавила а-ля Челентано морожений виноград для першого в сезону Ісе-вина!

Було просто, по-домашньому гостинно і весело! Бо за 50 гривень гості фесту купувати на вході келих, в який 10 місцевих виноробів та винарень наливали для проби своє вино із Кліщова, Гайсина, Ладижина, Вінниці, Немирівського району і винзаводу Володимира Гігінієшвілі в Корделівці Калинівського району.

Тут же йшов обмін рецептами, візитками, виноградними лозами та першими враженнями від «Боже Ллє»!

– Ідея прекрасна, атмосфера – святкова! Вино не пив, бо я за кермом… Тепер будемо працювати над тим, щоб зібрати такий фестиваль наступного року десь у вересні за теплої погоди та запросити для «монетизації» фестивалю виробників з інших регіонів, – розповів свої враження від фесту «Боже Ллє» заступник мера Вінниці Власдислав Скальський.

А найбільш потужний виробник вина Вінницької області – відомий будівельник Володимир Карлович Гігінієшвілі згадав історичне винне минуле Поділля:

– 40 тисяч відер вина виготовляли у Мог-Подільській губерніії 120 років тому! – зазначив Володимир Гігініешвілі про винну історію Поділля. – Нині ми відроджуємо цю славу власними силами. А тому запросили на перший фестиваль Вінницького вина «Боже Ллє» людей, що шанують цей напій та розрізняють гарне вино від всього іншого.

Тут є новачки, які лише розпочали виробництво вина на Вінниччині… Вони вчаться, приглядаються, обмінюються лозами і контактами!

Так само ми виховуємо споживачів! Бо як можна визначити гарне чи не погане сало? Лише на смак! Тому лозу треба любити, говорити із нею, чавити виноград в гарну погоду та при гарному настрої… Для цього всього потрібен Мир і Перемога в Україні! І саме це нині головний тост на «Боже Ллє»!