Із 14 грудня у Вінниці працівники комунальних підприємств «Вінницязеленбуд» та «Міськсвітло» за допомогою 4 кранів протягом 3 днів прикрашали головну ялинку міста. Новорічне дерево має 28 метрів висоти і цієї зими отримало нових прикрас на 198 тисяч гривень із бюджету міста. В понеділок 17 грудня планується технічний запуск ялики та випробування рухового механізму, який традиційно обертає головну красуну свята в Центральному парку перед Літнім театром.

– Три дні ми завершували прикрашення ялинки іграшками та світловими гірляндами… Технічне відкриття і прийом об’єкту в експлуатацію плануємо 17 грудня після обіду, – розповів заступник директора «Вінницязеленбуд» Микола Залецький. – Тому точну кількість іграшок, які підуть на Ялинку-2019 зможу назвати лише в момент відкриття! Висота Ялинки 28 метрів! Тому довелось орендувати у рятувальників 30-метрову вишку… Скажу так, нам дуже пощастило із живими ялинками, які ми змогли вибрати ще до снігу і привезти до Вінниці! І я впевнений, що наша ялинка найкраща в Україні! Не вірите? Тоді запитайте у нашого Славіка, для якого це вже 40-а ялинка в кар’єрі!

Нагадаємо, що цьогоріч для зеленої красуні додатково закупили іграшок та сучасних  гірлянд на 198 тисяч гривень.  Загалом проект «Ялинка» буде коштувати  Вінниці 1,4 мільйони гривень.

Її відкриють її 19 грудня на День Святого Миколая і на головній сцені тут вступить  україномовний – Репер «ХАС».