19 грудня на День святого Миколая у Вінниці в централпарку відбулась церемонія відкриття Головної ялинки міста. Її висота 28 метрів, в той час коли столична «красуня» на Софіївській площі – лише 25! Вінничан вітали із початком свят Вінницький міський голова Сергій Моргунов та голова ВінОДА Валерій Коровій.

– Сьогодні розпочинаються свята, які так чекають та люблять і дорослі, і діти. В Україні є давня традиція зустрічати новорічні і різдвяні свята в колі найближчих і найдорожчих людей. І мені дуже приємно, що на початку цих днів тут така ж сама тепла домашня атмосфера. І це тому, що ми, вінничани, є велика дружня сім’я, бо ми любимо наше рідне місто, вболіваємо за нього і хочемо, щоб Вінниця розвивалась, була комфортною, затишною, успішною, щоб ми нею пишались. І ми будемо робити все для того, щоб наше місто і в подальшому було таким. І тільки від нас залежить, в якому домі ми будем жити. А цей дім – Вінниця», – сказав Сергій Моргунов.

Вітаючи вінничан, вінничанок та гостей зі святами, що наближаються, міський голова побажав радості, успіхів, позитиву та миру. І зазначив, що в любові до нашого міста і патріотизмі є наша сила.

Привітав усіх, хто прийшов на свято до ялинки, і голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.

«В такий святковий день голова йде обертом, тому що ми всі стаємо як велика родина. Ми в передчутті великих звершень, добра, щирості, любові, кохання. І це велике щастя – бути причетним кожному з нас до тих великих справ, які відбуваються у нас в Україні і у Вінниці. Я хочу кожному із вас побажати миру, достатку, многая літа. І нехай усіх оберігає Господь», – сказав Валерій Коровій.

Свято продовжилось виступами різних виконавців. Спеціальним гостем став молодий український репер ХАС.