Дуже боляче дивитися, як наш народ років так 2, як почав «виживати». Карабкатись із останніх сил для того, щоб дійсно хоча б прожити (про життя достойне я взагалі мовчу). Ціни і тарифи задушать нас остаточно! Бо ж зараз моя бабуся вибирає між «заплатити за газ» і «купити ліки від тиску». А мама каже синові: «Ми не можемо купити тобі таку дорогу іграшку, треба оплатити комунальні послуги». Чи тато доньці відмовить у купівлі нового спортивного костюма, бо ж «всі гроші заплатили за послуги». А на цих бабусь, які в скруті ходять по ринку і продають калину абощо, бо жебракувати не дозволяє совість…

Звертаюсь до всіх політиків, чиновників, бізнесменів і решти «верхівки» — ЩО ВИ РОБИТЕ??? Відірвіться від своїх офшорів і скажіть: скільки можна думати тільки про себе? З такими ж темпами та бабуся заплатить за той газ, але ж запросто вмре від нестачі ліків (про їжу навіть не говоритиму). І дитина та виросте й спокійнісінько поїде за кордон і вже своїм дітям купуватиме найкраще. І той же тато поїде на заробітки, бо і йому хочеться достойного життя своїм дітям. Та, зрештою, і їх туди забере. І тут я вас спитаю: хто ж буде за вас голосувати? Хто вас утримуватиме своїми податками? Якщо ви зараз не зупинитесь, в Україні нікого зовсім не залишиться! Молодь виїде, пенсіонери вимруть, діти будуть народжуватись за кордоном… Чи вам тільки цього й треба? Мені б хотілося, щоб це послання дійшло до всіх діючих чиновників, їх наступників і ще нерожденних їх наступників!

Дайте нам на нашій землі ЖИТИ, а не виживати. Не женіть ці тарифи вище неба! Забезпечте народ нормальними доходами, а не якоюсь здачею із супермаркета! Ви можете ще 100500 разів робити зміни правил надання субсидії, приймати/відміняти воєнні стани та решту дивних законів. Та сидіть вже на тих Мальдівах і Карибах скільки зможете, але нам дайте просто, по-людськи жити. Народ втомився виживати!

І пам’ятайте одне, але найважливіше: земля кругла. Все в цьому світі повертається: і зло, і добро. Якщо себе вам не шкода, подумайте про своїх дітей.

Вінничанка