На першому фестивалі «Боже Ллє» у Вінниці Геннадій Поперешняк презентував два сорти вина і окрему лінійку «міцної» смакоти!

Бо на його червоне «Каберне» і біле сухе заглядались переважно жінки! А скибочки сала, огірочки та оливки натякали на серйозні градуси і екзотичні смаки…

– Коли від вина залишається мезга – вижимки з винограду, то варто додати хорошої води, дріжджі та цукру і вигнати із неї домашню чачу! Але чача — це лише початок шляху до якісного міцного продукту, для якого не пожалійте часу і натхнення, — розповів вінничанин Геннадій Поперешняк, якого друзі ще після багаторічної роботи на лікеро-горілчаному заводі називають Гена-Сотка. – Бо із 60-70-градусної чачі після 6 і більше місяців витримки в дубовій бочці виходить класична граппа! Нічим не гірша за італійську, із бурштиновим кольором і приємним смаком! А як хочете зробити супергорілку із вина, то вам доведеться взятись за «АкваВіт»! Що це таке? Це перегнане через апарат вино, коли із 215 літрів виноградного напою виходить 35 літрів «АкваВіту»! На що схожа ця «Жива вода»? На виноградну горілку із дуже цікавими нотками і помірною градусністю… Звісно, таку робимо виключно для себе, для святкового столу та дружніх посиденьок!

– А в чому секрет «Кминівки» чи «Укропівки»?

– У гарній домашній самогонці, яка виступає базою для настоянки із кмину та букету трав і меду… І знаєте, кожного разу вона виходить якась нова, цікава і з незабутнім ароматом, від якого не напитись, а лише отримати задоволення довгими зимовими вечорами!

– Коли знову дасте спробувати свої «шедеври» вінничанам?

– На весну плануємо новий фестиваль вина і більш міцних напоїв… Сподіваюсь, що до того часу щось дійде і самовдосконалиться. А щось, може, вип’ємо і виженемо знов!