Після крадіжки ікони Божої матері запустили «завезених» бабусь?

– Знову вітер подув в сторону Стрижавки. Знову хвилі і згущення хмар над нашим храмом. Ось Вам особлива позиція любителів «російської весни» – представників РПЦ. Ваші хлопці, там наших вбивають! Ось такі слова, ми сьогодні почули на свою адресу., – написав про повторну атаку промосковських попів на храм УПЦ в Срижавці місцевий мешканець Андрій Грачов. – Уявляєте !!!! Ваші хлопці там вбивають наших !!!! Ось Вам на обличчя вся сутність сутності московського патріархату. Слів немає!!! Церкву відстояли і далі тримаємо позиції. Чи не буде тут російської весни !!! Слава Україні!!!
Нагадаємо, що перед Днем святого Миколая в Стрижавці відбувся непередбачуваний інцидент. Бо з метою залякування отця Дорофія із церкви вкрали золоту ікону Божої Матері! В поліцію ми як місцеві не пішли і вирішили самі шукати святиню по своїх каналах! І «злодії» були попереджені: ікона до світанку має повернутися до церкви! Якщо ікони немає, значить, і немає тих, хто її вкрав! У прямому сенсі цього слова!
І диво у Стрижавці сталось! Уявляєте, таке в житті буває! Бо вранці на порозі церкви знайшлась вкрадена ікона. А новий батюшка, любитель «русского міра», раптом десь загубився по дорозі… І його «охорона» із числа підданих і вірних «Маскве» теж десь «загубилася»! Хоча напередодні не пускала людей у храм в центрі Стрижавки біля базару! І поліція на це мовчки дивилась і нічого не робила… Довелось фронтовикам їхати і давати «60 секунд» любителям «русского міра» на втечу із села…
Бо ми Єдина країна і Єдина церква! Ми воювали і будемо воювати за Україну і за Віру! А ворогів, провокаторів та бандитів будемо карати жорстко! І «не по понятіях», як хотіли зайти до храму на Соборній до Симеона, а по совісті та закону воєнного стану. І тут немає політики, тут Україна і Віра. Бо з цим не жартують!!!
Бо ви перейшли всі можливі межі з викраденням ікони і блокуванням храму… Все буде Україна!
– Я повернувся із Об’єднавчого Собору в Києві 15-го, і почалось! Бо перед святом святого Миколая у пономарні нашого храму Покрови Божої Матері хтось «віджав» вікно і викрав ікону Божої Матері! Її нашому храму подарував свого часу дуже поважний парафіянин, який освятив її і привіз із Святої Землі, — розповів архімандрит Дорофій Маркевич, благочинний православних храмів Вінницького району. – І це були не злодії, бо за 8 років служби у Вінницькому районі, повірте, я бачив не одне пограбування храму… Коли виносять все підчисту! А тут все було на місці, окрім ікони! Ось таке «попередження» я отримав із своєю паствою на Миколая, щоб не переходив у ПЦУ! Скажу чесно, дійсно віруючі люди зробити таке не могли… Водночас мене лякали, що «привезуть» у храм нового священика після того, як ми прийняли спільне рішення перейти у помісну церкву і служити Україні, а не Москві…
– Як шукали ікону?
– До поліції 19 грудня я не звертався, бо ця новина із храму одразу розлетілась по селу. Прийшов сусід Андрій Грачов і сказав, що вони з фронтовиками будуть шукати святиню по своїх каналах, без поліції та СБУ… А із ними прийшли ще пару десятків хлопців з АТО, які сказали: «Нам болить за церкву! І за Україну! Бо це «скорбь» нашої громади!» І я молився зі всіх сил та надіявся, що Божа Матір повернеться до храму!
І в неділю вранці, ще до служби, ікона лежала біля криниці нашого храму! Майже ціла, тільки скло і рамку трішки пошкодили, коли її крали…
– Ситуація із викраденням ікони та спробою не пустити людей до храму помісної церкви шокувала всю Стрижавку і Вінниччину. Бо тут викрились всі ті приховані процеси і «зомбування» російської пропаганди, про які до 15 грудня відкрито не говорили, — зазначив мешканець Стрижавки, голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. – І окремо хочу сказати, що громаду села здивувала бездіяльність поліції, яка не шукала ікону, злодіїв чи «блокувальників» храму… А мовчки спостерігала за громадським порядком! Тому за помісну церкву вступились місцеві атовці — Грачов і його побратими… І як ви знаєте, ікону отцю Дорофію повернули… Точніше, перелякано підкинули під храм! Звісно, я проти самосуду та фізичного супротиву віруючих, але тут вже промайнув відкритий бандитизм, і правоохоронці просто мовчали. Тому я вдячний громаді села і виваженості отця Дорофія, які мирно «розрулили» цей конфлікт та спробу роздути «війну» на релігійному грунті на Вінниччині. І не випадково в російських ЗМІ про нашу Стрижавку миттєво написали в стилі «Націоналісти захопили православний храм…» Ви розумієте, для чого і ким це робиться?
– Скільки храмів та громад перейшли в області до помісної церкви?
– Поки що 25, і процес активно триває. Впевнений, що після отримання Томосу і православного Різдва Христового таких помісних храмів та патріотичних громад буде в рази більше…
Відгуки вінничан нац. Ю подію із соцмереж:
Ольга Брига: А де в цю годину СБУ, яка саме має на такі випадки реагувати, бо це саме вороги всередині країни, колядує у підприємців перед новим роком?
Andrii Prydatko: Місцевих среди тих багато? Чи “понаєхалі” більшість?
Андрій Літвінов: Що таке московські попи, і що вони творили в Донецьку я знаю не з чуток … ну її нах .. цю чуму
Elena Polyakova-Al Hourani: Я взагалі дивуюся тому, що відбувається. Якщо російський селебрітіс робить якісь заявив про Україну, то йому тут же забороняють в’їзд в нашу країну. А тут цілі секти сепарів живуть собі спокійно і підривають нацбезпеку! Чудово просто!
Дзендзик Олександр: Давно назріло питання етично вирішити цю проблему і як у Прибалтиці видати таким паспорт НЕ громадянина… Без права голосу! Чи за порєбрік!

Володимир Дідух: Смороду тут воду і путящих розвелось… Чому ми їм дозволяємо і коли ми за це почнемо карати? Якщо зламаємо окупантам хребет, то вся ця срань швиденько повернеться до себе в мокшан дію…

Олег Новіков: Всіх фотографувати і передати в сбу і базу за сераратизм! І покараті карбованцем самих активних, інші по норах як щурі розбіжаться. Як не поможе, то в буцегарню чи на роботи для фронту.
Ірина Валеріївна Я шокована !!! Хай збирають і вйо в рашутудей !!!