До Православної Церкви України приєдналися ще дві парафії з Вінницької області. Частиною новоствореної помісної церкви стали громади храму святого великомученика Димитрія Солунського, що у селі Сокиринці Вінницького району та храму святителя Миколая із села Непедівка Козятинського району.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії Православної церкви України.

– Ще дві церковні громади прийняли рішення про перехід Православної церкви України. Зокрема, у переддень новорічних свят визначилися із цим громади храму святого великомученика Димитрія Солунського с. Сокиринці Вінницького району та храму святителя Миколая с. Непедівка Козятинського району. В одній із них священик не підтримав рішення православних мешканців села, – заявив , протодиякон Владислав Демченко.

За його словами, 29 грудня після завершення богослужіння церковний актив релігійної громади святого великомученика Димитрія Солунського села Сокиринці Вінницького району звернувся до настоятеля храму протоієрея Віталія Дахновського з пропозицією підтримати думку громади і мешканців села та приєднатися до Православної Церкви України. Парафіяни одностайно проголосували за таке рішення і документально зафіксували своє волевиявлення. Церковна громада врахувала й думку православних мешканців села, понад 400 з яких вже поставили підписи за те, щоби бути у юрисдикції Православної церкви України. Натомість священик не захотів підтримати думку своєї пастви, тому релігійна громада Сокиринців звернулася до керівництва Вінницької єпархії ПЦУ з проханням призначити їм нового настоятеля.