Днями 20-річна Богдана Плотиця повернулась із Сеула, де представляла нашу державу на міжнародному конкурсі краси «World Miss University».

Її конкурентками стали студентки із 58 країн світу. Учасницям влаштували фотосесію та відеозйомку. Вінничанка бездоганно володіє англійською, тому розповіла про себе та Україну. Саме цей ролик став і її візитівкою у фіналі. Конкурс «World Miss University» має на меті популяризацію благодійності та миру. Богдана Плотиця розповіла, що останні роки наша країна переживає важкий час, тривають воєнні дії. Крім того, вона представила проект вінницького митця Володимира Козюка «Кращий художник / The best artist» та подарувала його книгу «Вінниччина — серце України», в якій представлено наш рідний край і найкрасивіших дівчат!

Фінал був яскравим. Дівчата демонстрували національні вбрання, вечірні сукні, крокували сценою у джинсах і футболках, приміряли на собі мантії. Вінничанці із образами допомогла дизайнера Інна Лоїк. У результаті Богдана Плотиця увійшла до ТОП-5 найкрасивіших конкурсанток «World Miss University» та здобула почесний титул «Міс Миру». За останні п’ять років такого тріумфу у представниць нашої країни ще не було.

Про Богдану відомо, що вона закінчила фізико-математичну гімназію №17. Батьки обоє медики: мама — невролог, а тато – травматолог та паралельно викладає. Дівчина обрала професію лікаря і вступила до Вінницького медуніверситету. Навчається нині на четвертому курсі за спеціальністю »лікувальна справа» і бачить себе у хірургії.

– Перший мій конкурс краси відбувся ще під час навчання у школі. Я стала «Міс гімназія». На конкурсі «Міс університет» стала другою «Віце-міс». На «Міс Вінниця» я не отримала перемогу. І лише два місяці тому мені вдалось одягнути заповітну корону на «Studmis Ukraine-2018». Вважаю це певним фартом, адже не з чуток знаю конкурси краси зсередини, бо вже другий рік поспіль організовую їх у рідному університеті. І, дивлячись збоку на учасниць, розумію, що краса, фігура та інтелект — це ще не все. Дуже важливо вміти себе подати та мати харизму. Не раз зустрічала неймовірно гарних дівчат, але через свою сором’язливість їм не вдавалось перемогти.

Віталіна Володимирова