Цей дитячий творчий колектив — унікальний! Кожен учасник народного ансамблю «Барвінок» танцює, співає, грає на одному чи на кількох українських музичних інструментах. 2018 рік видався для юних артистів напруженим і цікавим.

– «Барвінок» був бажаним гостем на багатьох урочистих заходах, які проводились у Вінниці і області, ми взяли участь у 114 концертах! Крім того, гастролювали у п’яти європейських країнах, — розповів народний артист України Петро Бойко, засновник і керівник колективу. — У травні на запрошення польського телебачення «TV Polonia» «Барвінок» презентував українське мистецтво жителям та гостям старовинного Вроцлава. Виступи «барвінчат» транслювалися у прямому ефірі на території всієї Польщі. А в червні виступали на міжнародному фольклорному фестивалі «Сілезія – край талантів» на територіях Польщі та Чехії.

У липні-серпні юні «барвінчата» три тижні подорожували Європою. У німецькому місті Руст, де розташований популярний парк сімейного відпочинку «Європа Парк», навіть за репетицією «Барвінка» спостерігали сотні глядачів. У Талізаті, Франція, на концертах «Барвінка» було стільки глядачів, скільки могла вмістити площа перед сценою. Незабутній момент — вінницьких танцюристів попросили пройти з барабанами по вулицях. А жителі міста йшли слідом і випустили в небо тисячі запалених китайських ліхтариків!

Далі був грандіозний фестиваль «Корсо Де Ла Лаванда» у Валреасі на півдні Франції, присвячений збору лаванди. «Барвінок», маючи статус спеціального гостя фестивалю, вже 5 років підряд бере участь у цьому прекрасному святі. На завершення туру «Барвінок» відвідав французьке місто Сульцсмат.

А вже за кілька днів після повернення з напруженого європейського туру народний ансамбль танцю «Барвінок» взяв участь у ХХ ювілейному Національному Сорочинському ярмарку, де отримав Гран-прі. Після Франції колектив поїхав у Литву, де на концерті в місті Неменчин були присутні представники Посольства України у Литві і депутати Сейму Литовської Республіки.

– Які плани на 2019-й рік?

– Це рік ювілею, нам виповнюється 35 років! Вже сьогодні йде робота над новими танцями, піснями, музичними номерами.

Хочу відзначити, що своїми успіхами «Барвінок» зобов’язаний, в першу чергу, дружній творчій співпраці дітей, батьків та педагогів. І звичайно, дієвій підтримці влади міста та міського голови Сергія Моргунова. Не оминають «Барвінок» увагою багато установ та організацій Вінниччини. Ми щиро вдячні всім за допомогу, за можливість представляти рідну Вінницю та й всю нашу Україну на міжнародному рівні!

Від усього серця вітаємо з Новим роком всіх наших друзів, колег, шанувальників нашої творчості та меценатів! Нехай 2019 рік буде багатим на щастя та радість, успішним на подолання перешкод, щедрим на втілення в життя нових ідей та здійснення мрій.