Василь Вовк через корупцію серед суддів пішов із посади.

Наприкінці листопада стало відомо про те, що у вінницькому футбольному клубі «Нива» відбулись серйозні кадрові зміни. Першим про свій намір залишити команду заявив тренер з Одеси Денис Колчін. Мовляв, не все вийшло із того, що він задумав. А остання поразка із закарпатським «Минаєм» ще одне тому підтвердження. Не встигли вболівальники відійти від новини як посаду президента залишив Василь Вовк. На посаді він був два роки, перед тим очолював Слідче управління СБУ. Під час спілкування із нашим журналістом Василь Вовк повідомив, що втомився від масштабної та тотальної корупції у ФФУ й ПФЛ, відкритого супротиву міського голови та його однодумців вінницькому професіональному футболу. За його підозрами, Центральний стадіон не ремонтували навмисно, бо планують знести і побудувати там багатоповерхівки.

Весь цей час фанати «Ниви» обговорювали, хто ж у такий непростий час візьме під своє крило команду і нарешті допоможе їй вийти із кризи. Днями з’ясувалось, що цю ношу на себе взяв 25-річний Дмитро Рогозюк, один із лідерів вінницьких ультрас та призер чемпіонату країни із змішаних єдиноборств.

– Сьогодні у мене 100 % корпоративних прав на клуб. Тобто я фактично є його засновником, власником. А ось директора у нас поки що немає. Бо триває процес юридичного переоформлення клубу. Втім, я і далі не стоятиму осторонь від фанатського життя, нікуди від нього не відходжу. І, думаю, й надалі спостерігатиму за матчами на трибуні разом з ультрас «Ниви». Щодо майбутнього команди, то поки будуємо конкретний план дій щодо розвитку клубу. Намагатимемося залучити максимум фінансів. Розраховуємо на плідний діалог із владою, — розповів Дмитро Рогозюк. — Вважаю, що вона сприятиме притоку інвестицій до головної футбольної команди міста і області. Адже «Нива» – це візитівка Вінниці. Якщо влада не даватиме Центральний міський стадіон, кошти на підтримку команди, то й інвестор до нас не піде. Водночас за підтримки міста і області можна започаткувати інвестиційні програми для бізнесу. З іншого боку, міський або обласний бюджет в змозі й самотужки утримувати муніципальний клуб. Також розглядаємо варіант перетворення «Ниви» у комунальне підприємство. Ми відкриті до діалогу, готові вислухати пропозиції щодо реального плану розвитку, співпрацювати разом з небайдужими прихильниками гри № 1! За необхідності готові передати клуб людині, яка любить футбол і яка зможе фінансувати «Ниву» і вести її до перемог, до наступних ліг.

Вікторія Снігур