Шановний Анатолій Жучинський!

До Вас звертається колектив Немирівського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт» (згідно наказу Міністерства аграрної політики України від 16 грудня 2010 року № 833 ДП “Укрспирт” визначено правонаступником усіх майнових прав і обов’язків ДП Немирівський спиртзавод).

В очолюваній Вами газеті «33-й канал» № 50 (1414) за 5 грудня 2018 року в рубриці «Немирівщина» була опублікована стаття «20 проти мафії у Немирові» автора Сергія Годуна. На наші глибокі переконання вона не відображає істинних подій, які відбулися під прохідною легендарного Немирівського спиртзаводу та принижує честь і гідність трудового колективу заводу.

Олександр Рибалко, ігноруючи рішення профспілкових виборчих органів, грубо порушив дисципліну та статутні норми і правила, прийняті у роботі профспілок. На засіданні профспілкового комітету від 22.11.2018 р. проведення мітингу не було підтримано членами профспілки в повному складі (протокол додається). На імпровізованому мітингу не було ні одного працівника спиртзаводу, лише двоє осіб сумнівної репутації та два наряди поліції, які зафіксовані на Вашій світлині і відбирають пояснення у пана Рибалка О.В. за неузгодження з адміністрацією розміщення плакатів на будівлі спиртового заводу. Ніхто колективу спиртзаводу не погрожував і не блокував вихід на мітинг. І найбільша брехня, що «люди просто ходять на роботу і не отримують гроші…» Побійтеся Бога! ДП «Укрспирт» має план розвитку та інвестицій, де Немирівському МПД відведено роль найпотужнішого в Україні виробника біоетанолу, який використовується для виготовлення бензинів моторних сумішевих.

На теперішній час заробітна плата виплачується вчасно і заборгованості немає. Незважаючи на складний фінансовий стан підприємства робітникам Немирівського МПД за 2018 рік виплачено матеріальної допомоги 223,7 тис гри, премії 208 тис.гри, фонд оплати праці за 11 місяців 2018 року склав 5 117 тис.грн. Як треба ненавидіти своїх колег, які колись прийняли Рибалка О.В. в свій колектив і називати їх ледачими, заляканими, байдужими. Пан Рибалко не має права підписуватися головою профспілки, так як його не підтримує колектив (спроба мітингу цьому доказ). Переслідуючи свої амбітні цілі, популізм та неможливість запропонувати дійсно конкретні економічно обгрунтовані пропозиції по відновленню виробництва спиртзаводу Рибалко О.В йде найгіршим шляхом політиків-популістів, які можуть тільки руйнувати та робити собі дешевий піар за рахунок інших.

Колектив заводу звергається до Вас з проханням опублікувати у Вашій газеті відкритий лист працівників Немирівського МПД ДП «Укрспирт» у відповідь на статтю Сергія Годуна «20 проти мафії у Немирові».

60 підписів