Героєм одного із останніх випусків відомого шоу «Хата на тата» став 40-річний Василь Марущак з Вінниччини, яку називають колискою нової політичної еліти.

Чоловік у минулому працював учителем фізкультури, обожнює спорт і присвячує йому весь вільний час. Зараз виконує обов’язки сільського голови у Савинцях, Довжку та Китайгороді Тростянецького району. Жартує, що він друга людина на селі після Бога, а робота в нього вкрай складна: ні розпорядку дня, ні вихідних, ні свят. Треба ж вислухати всі звернення!

– У мене багато прогресивних проектів. Мрію прокласти трамвайні колії між селами. Мовляв, рейки дешеві, та й їздити приємніше. Ще одне ноу-хау — мобільна дорога. Це швидка ліквідація ям за допомогою щебеню, – каже Василь Марущак. — А ще хочеться заслужити звання найспортивнішого населеного пункту країни, щоб навіть Кличко приїжджав до нас на тренування! Але плани ці – не завтрашнього дня, тому можна за них не переживати.

Але в гонитві за олімпійськими досягненнями Василь Марущак розучився чути власну сім’ю. Заняття фізкультурою у його трьох дочок проходять, як у справжніх спортсменок, а татко на свята їм всім дарує спортінвентар. Старша дочка Олена від олімпійських тренувань втекла в педагогічний коледж, де вчиться грати на бандурі. А батько мріє, щоб її вигнали, й тоді можна переводитися на фізкультурне відділення. Молодшу Зорянку змушує займатись боротьбою, а вона хоче бути вершником чи ветеринаром. До найменшої Ангелінки татко взагалі байдужий.

Натомість дружина Наталя не лише працює завідуючою будинку культури, а й тягне на собі все господарство і вже втомилася від мрій чоловіка. Чоловік не вважає домашню роботу важкою, а всі зауваження дружини переводить в жарт. Коли жінка показала чоловіку-голові свої мозолі, він тільки порадив їй взяти довшу сокиру.

Саме тому рідні Василя звернулись до проекту «Хата на тата», адже мріють, щоб він їх навчився чути і цінувати.

Забрати маму на відпочинок до Києва приїхав сам Василь Вірастюк з букетом троянд. А там їй влаштували незабутню зустріч із боксером та мером Віталієм Кличком!

А ось нашому герою довелось шість днів жити за графіком мами — вставати о шостій ранку, одягати і заплітати дівчаток, готувати їм, прибирати, прати, доглядати за господарством. І жодної годинки на заняття спортом, який так обожнює Василь.

Щодо обов’язкових завдань, то татку потрібно було допомогти середній Зорянці визначитись із професією та відвезти її до кінного клубу, підготувати лялькову виставу для Ангелінки, приділити увагу старшій Олені і подарувати їй майстер-клас від фотографа, влаштувати сюрприз коханій дружині та втілити очікування виборців — хоча б сполучити село із районним центром! І все це Василю Марущаку вдалось втілити та зворушити дружину міні-фільмом про їхнє життя. В результаті родина голови виграла 50 тисяч гривень і докорінно змінила своє життя…

Вікторія Снігур