Раніше чоловіка затримували за нетверезе водіння в Вінницькій області, проте відпустили навіть без штрафу, повідомляють в МВС.
Водій, якого затримали в Києві після смертельної аварії 1 травня, може бути родичем колишнього глави міністерства внутрішніх справ Миколи Білоконя. Про це заступник голови відомства Антон Геращенко
За даними джерел видання “Обозреватель”, за кермом автомобіля перебував Павло Білоконь, а в результаті ДТП загинула Олександра Землякова 18-років. У машині також їхала Марія Демчишина, яку доставили в лікарню №17. Спільнота “Київ Оперативний” пише, що Павло доводиться онуком Миколі Білоконю, який втік з України після Революції Гідності.

Заступник міністра МВС не виключає родинний звʼязок між винуватцем ДТП і екс-міністром МВС.
Як запевняє Антон Геращенко, злочинець повинен понести покарання, незалежно від своїх відомих та впливових родичів.

“Те, що вони можуть бути родичами, треба перевіряти. Може, вони й не родичі”, — зазначив Геращенко. — Скажу тільки, що зараз для поліції не має значення, чи є покидьок рідним для тієї, чи іншої особи. Він буде відповідати за всією суворістю закону за вбивство”.

На своїй сторінці в Facebook Антон Геращенко написав, що підозрюваного раніше вже затримували за пʼяну їзду в Вінницькій області, проте міський суд не став його карати. Як нагадав представник МВС, за новим законом у суддів є 12 місяців на розгляд справи.

Віталіна Володимирова