Лише четверо селян було проти! Як і священик Василь із сином Андрієм, який керує МП в сусідньому Мурованокуриловецькому районі… Водночас, на збори громади в Сонячне приїхав мер Могилева-Подільського Петро Бровко, якого після нищівної поразки на зборах у МП назвали «личным инициатором попытки насильственного перевода религиозной общины в так называемую ПЦУ…» Тепер МП області має ще одного серйозного опонента в особі Петра Бровка!

– Сьогодні їздили на збори в с. Сонячне… І що цікаво, там нас зустрічає піп Василь із Мур-Куру із своїм малим Андрієм та паном Пустоваловим… Ці троє хотіли спровокувати о. Сергія та кричали йому образливе «Сірожка»! А Петру Бровку малий Андрій Балан казав, що може дійти до бійки, — повідомив місцевий мешканець Віталій. — Було гаряче, але перемога за Україною і помісною церквою. Бо вся громада перейшла в ПЦУ, і тільки 4 було проти! Вже відомо, що тут буде правити службу капелан в/ч з Могилева-Подільського… А московські попи підібгали хвости і втекли у свій Мур-Кур… Бо де скандал, там і піп Василь!

І вже у четвер громада села Снітків проголосувала 100% за перехід до ПЦУ! Це той самий Мурованокуриловецький район, де намісником священик Василь… Невдалий тиждень у цього Василя….

Водночас, на сайті так званих «спж» з’явилась майже фейкова інформація про ці події в стилі «пропало фсьо…» Цитуємо: «После решения религиозной общины села Солнечное сохранить верность канонической церкви чиновники инициировали голосование среди жителей села за перевод храма в ПЦУ.

В понедельник, 28 января, в селе Солнечное Винницкой области (Могилев-Подольская епархия) состоялась попытка насильственного перевода религиозной общины в так называемую ПЦУ. Незаконные действия происходили по личной инициативе мэра города Могилев-Подольский Петра Бровко».

Сергій Годун