Як стало відомо, проросійський священик Виговський, який виготовляє на власних заводах і фабриках утварь для російських храмів разом із керівництвом УПЦ московського патріархату, попри всі українські закони, вирішив призначити настоятелем цього собору свого сина. І щоб насильно завести його у вівтар, сьогодні кинули клич зібрати якомога більшу кількість прихильників московського патріархату та силою захопити собор ПЦУ
Ми через газету звертаємось до правоохоронних органів Вінниччини, влади, СБУ!
Доки ми, віруючі Богом даної української церкви на своїй землі будемо терпіти такий тотальний і без перебільшення наглий наступ п‘ятоі колони Кремля? Чому наші правоохоронці нас не захищають? Невже прикуплено вже на щедрі московські гроші?
Невже віруючим московського патріархату мало 32 храмів у Вінниці, щоб прославляти Кіріла – посіпаку Путіна, невже вони підняли голови, бо відчули, що нова влада – підтримає іх у погромах українських церков, засиланні тітушок під виглядом московських віруючих, щоб били українських священиків!
Воїни АТО, ветерани, патріоти України, невже ми всі будемо мовчки це споглядати, дамо здійснити реванш проросійській колоні і агентам їхнього впливу, переодягненим у ряси! Підіть у храми і послухайте – що вони там проповідують – слово Боже – чи розпалюють міжконфесійну ворожнечу? Називаючи нас невизнаними, вішають інші ярлики.
Хіба можна далі мовчати!?Вимагаємо у Президента почути нас! Ми згідно всіх канонів і законів України проголосили цей храм – собором ПЦУ! В ньому служить Митрополит Симеон – шанований нами і всіма українцями, світом православний лідер, завдяки якому Україна отримала Томос!
Тому ми за нього і нашу віру готові стояти до кінця і дати достойну відсіч пропагандистам Кремля в рясах, що скоріше всього за указкою звідти розхитують ситуацію на Вінниччині та Україні! Але чи потрібні країні в час війни такі конфлікти? Кому вигідна чергова пропагандистська картинка для російських ЗМІ! Бо ж ніхто там не повідомить правду – що закон і мораль порушують московські прихильники, а вірніше провокатори феесбе. Все припишуть нам, українським патріотам! Тому просимо всіх небайдужих і вірян із 16.00 год прийти і аідстояти храм, а владі вже із понеділка розглянути законність таких дій. – Заявляють віруючі ПЦУ!

Редакція готова вислухати інші точки зору.

Вислухала Тетяна Квасюк