А його підлеглі, яких в Луці вже називають – «ментушки», місяцями в службовому авто «охороняють» від громади села в Луці храм! І це поліція в Україні, яка давала присягу на вірність народу! Це поліція, яка має захищати все українське, а не московського підпорядкування! Тому ми принесли цей Орден Ганьби для генерала, який колись не боявся виходити, як шини тут горіли! А тепер боїться? І плакат про «вошей московських і гнид» принесли, щоб нагадати де Україна, де наша віра, церква і за ким стоїть поліція Вінниччини. Звертаємось до президента Зеленського, щоб забрав такого начальника із посади і більше таких нам не присилав!, – так 12 грудня у Вінниці прихожани Православної церкви України та активісти вийшли на акцію протесту до ГУ Нацполіції та провели молитовне стояння. Люди із 10 громад по області переконані, що поліція на наказом начальства захищає інтереси релігійних громад МП… А права вірян Православної церкви України їх не цікавлять!

Більше того, вже є підтвердження, що в храмі на території поліції служить священик Московського патріархату, який працює в управлінні поліції на зарплаті.

А начальник обласної поліції 24 грудня отримав нагороду від Варсонофія – настоятеля УПЦ МП «за сприяння».

Із поліції за орденом для генерала Юрія Педоса ніхто не вийшов…

– Московські попи дають йому орден, то ми теж принесли», – зазначив вінницький адвокат Валерій Палій.

Також тут на акції під поліцією були нагороджені жінки, які із сіл Лука-Мелешківська, Красносілка, Гунча, які захищали і захищають храми ПЦУ під час конфліктів із МП.

Адвокат Сніжана Чубенко, яка представляє інтереси релігійних громад ПЦУ на Вінниччині під час мітингу зазначила, що це мирна акція і каже, що поліція зайняла сторону релігійних громад Московського патріархату.

– На жаль, наше обласне управління зайняло позицію лобіювання промосковської церкви. Не знаю, яка позиція керівника, але саме поліція відкриває справи на прихожан ПЦУ і закриває справи про порушення з боку Московського патріархату», – каже адвокат Чубенко.

А «свіжий» коментар поліції про працевлаштування священнослужителя МП в штаті Главку поліції взагалі шокує:

– Щодо працевлаштування настоятеля храму, який 15 років функціонує на території ГУНП, повідомляємо, що Сергій Гудзенко, який є інвалідом 2 групи, дійсно працює на цивільній посаді ГУНП. Зазначимо, що чинне законодавство України покладає на роботодавців обов’язок щодо працевлаштування інвалідів (ст.172 КЗпП України) та ст.12 Закону України «Про охорону праці», – зазначили у відділі комунікацій.

Цікаво, коли вже спортсмени із охорони МП в Луці та під іншими храмами по версії поліції Вінниччини стануть «дітьми-сиротами» і може, навіть, будуть отримувати пайок в ГУНП, як вихованці «сиротинця»..?