Син автомайданівки Таїси Гайди здав екзамени і виграв міжнародний грант на навчання з технічної спеціальності у польському містечку Люблін.

Йому оплачують навчання і платять стипендію. За словами громадської активістки, коли у Польщі почались перші випадки коронавірусу, старший син запанікував і, попри всі аргументи, купив квиток і приїхав додому.

– А вдома всі з нашої родини добровільно сидять на карантині і нікуди не виходять. Син посидів кілька днів і попросився назад, каже, що в Україні набагато страшніше, ніж у Польщі, бо ніхто нічого не пояснює і не зрозуміло, що буде далі і що робити. Ми купили йому квиток на літак. Польські авіавілінії організували рейси, якими забирають поляків і прирівняних до них осіб додому. Рейс так і називається «Льот додому». І, до речі, не за всі гроші світу, як це зробило МАУ. Cин протягом 14 днів має проходити карантин. Це гуртожиток училища, з якого тимчасово відселили студентів, — розповіла Таїса Гайда. — Поселили його в окрему кімнату, він не має права протягом 14 днів виходити на вулицю. Одразу привезли 2 упаковки води і повідомили, що протягом 2 тижнів до нього будуть привозити їжу, щоб він не виходив.

А також 2 рази на день без попередження буде приїжджати поліція, яка йому буде телефонувати і він має підійти до вікна і показати, що він на місці. І це при тому, що жодних симптомів вірусу у сина протягом останнього місяця не було. Але карантин є карантин.

До речі, молодший син, який живе в іншому місті Польщі, теж казав, що один із гуртожитків їхнього вузу звільнили для людей, які будуть на карантині. А тепер порівняйте у нас…

Віталіна Трудько