У Вінниці під храмом МП на Келецькій буквально за 30 хвилин серед білого дня ми застали більше 50 вінничан, які йшли святити паски із літніми батьками та, навіть, малиии дітьми у візочках чи на руках!

Виходить, що вночі бажаюсих посвятити святкові кошики буде ще більше і поліція нічого не зможе зробити із цими походами у церкви в самий пік захворювань і карантину?

І це при тому, що територію біля храмів по області будуть охороняти 1200 поліцейських… І попередньо очікувалось, що на Великдень до церков прийде до 10% від вірян… Але це надто багато за нинішньої ситуації в країні!

Бо минулого року в релігійних обрядах на Великдень взяли участь близько 7,5 мільйонів громадян. Якщо цього року до церков прийде хоча б десята частина, то Україна отримає черговий спалах коронавірусу, – вважає директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко. – Щоб цього не сталося, ми проводимо переговори з Радами церков і просимо закликати пастви не приходити на службу, а лишатися вдома.Ми вкотре закликаємо громадян не приходити цього року на релігійні служби. У випадку, якщо таке відбудеться, правоохоронці проводитимуть роз’яснювальну роботу, щоб люди дотримувались особистих заходів безпеки та тримали необхідну дистанцію. Якщо не вдасться профілактично достукатися до свідомості громадян, за словами голови Нацполіції Ігоря Клименка, правоохоронці готові вдаватися до більш жорстких заходів – адміністративних покарань”.