З подивом прочитала відкритого мені листа заступника голови Вінницької облради Ігоря Хміля. У відповідь на моє звернення до нього і інших керівників області, країни, посадовців в час коронавіру поділитись преміями та доплатами за вислуги – щоб доплатити лікарям ЛИШЕ ЗА ОДИН місяць! Бо заявили фінансисти області, що немає звідки. Назвала і цифру – скільки обходиться утримання чиновників держслужби Вінницькоі області Україні – це найбільша в країні цифра – пів мільярда в рік! А ще ж керівники облради!

Хоча чи є ви ними – дуже велике запитання. От Ви, наприклад , де зараз знаходитесь – пишучи мені цього листа? Уповноважений радою керівник, який має забезпечувати обласні комунзаклади всім необхідним в час біди? Бо голова був на карантині згідно закону – за віком і станом здоров‘я? І не я, а Ви ініціювати сесії, щоб виділити лікарям додаткові кошти?

Чого вас уже більше місяця немає на роботі? Є інформація – що Ви взагалі в США. О, то для мене велика честь – отримати листа із -за океану! Але чи є у Вас честь писати подібні речі, коли я і мої колеги, наша медіа-корпорація, ризикуючи здоров’ям і може життям, працює щоденно, щоб сплатити податки державі. Які замість злиденного народу, який без копійки сидить на карантині, підуть таким як Ви! Скажіть, скільки Ви були на роботі – в цьому році, у тому, попередніх? Половина року чи менше? Як умудрились ще вивчитись за рахунок бюджету!? Бо ж у нас, виявляється, молоді мало освідченноі! А тут Ви – представник такої опозиційної на рівні країни «Самопомочі» стаєте соратником такої ненависної тоді влади вашим однопартійцям?! За що? Торг голосами? Цікава ви людина, якщо смієте мені, колегам, дорікати! Бо «33-й» не торгуючи «по-чорному» барахлом, а виконуючи суспільно- значиму місію в країні доносив людям правду, заробив і сплатив в бюджет за час існування – більше 400 млн. податків. І я є його співзасновником – розпочинали все з нуля і йшли ми до цього 27 років . А Ви, коли завела на вас кримінальну справу податкова, за несплату податків, приковували себе наручниками до ліжка , щоб не арештували. І наш «33-й» тоді писав про Вас і я була вам як його співзасновник тоді «угодна»!? А коли сказала на цей раз правду – то уже ні?

Запитуєте про благодійність? Вважаєте що ваші 50-60 тисяч манна з неба для виборців? Та це ваша ось та дармова зарплата за місяць! Запитайте в людей області хто ви такий? Хто вас знає? Де ви бували? Я роблю пожертви не лише під час коронавірусу, а постійно! І повірте – не на такі мізерні суми, враховуючи ваші доходи. Але вважаю, що справді духовні люди про це не трублять і не показують платіжки – що вони щось там закупили! Вони це роблять мовчки, згідно Біблійних законів! Що ж, якщо я популістка і вимагаю керівників поділитись доходами в час біди – то тоді увесь український багатомільйонний народ – популіст. Бо, він, переконана, вважає саме так! Жаль, що ви сховавшись від коронавірусу аж за океаном, не перейняли досвід керівників держустанов та самоврядування цивілізованих країн! Бо вони самі в перші ж дні карантину удвічі зменшили свої зарплати на ці місяці!

Ось саме через таких як Ви так ненавидять люди ці ради і владу! Ось саме тому я відкрито заявляю – що область, краіну треба рятувати від таких рад. Бо спробували б Ви бути місяцями відсутнім на дієвому виробництві. Вас або вигнали б з тріском, або фірма розвалилась! А рада може – тому й називають її безголовою!!!!

Більше не пишіть – ви мені абсолютно не цікаві і з вами все ясно.

Маю честь. Розумію, що ботофабрика вже жде фас на діарею! Бо просто так такі листи не пишуться! Але – за мною правда і мільйони людей, а ви купка … далі продовжуйте – як заманеться

Тетяна Редько,
заслужений журналіст України,
співзасновник медіа-корпорації
газети «33-й канал»