У Хресто-Воздвиженському храмі, кажуть, більшість священиків скосив коронавірус, або є підозра на нього, інші в ізоляції. Один із священиків та його дружина зараз із двостороннім запаленням у інфекційці. У них шестеро дітей. Їх перевіряють. Подібна ситуація і у великому Стрітенському храмі.

Там також коронавірус підозрюють у священика, його дітей, касирів та бухгалтера. Тиждень тому помер монах із Вінниці у Києво-Печерській лаврі. Йому було 42. Його мама та рідні були прихожанами Стрітенського храму. Захворів священик у храмі на Старому місті та раніше у Бару

Після публікацій на цю тему розпочався вал коментарів – що такі відомості – неправда. Мовляв застуда та підозра – ще не факт. Але ми оперуємо перевіреною інформацією і і називаємо їіі з єдиною метою – запобігти новим спалахам. Тому потрібно не виправдовуватись, вішати ярлики журналістам і газеті – а дотримуватись карантину. А в Києво- Печерській лаврі нових 18 випадків захворювань серед тих, хто раніше контактував із хворими.

Люди, не ведіться на байки, що це зовсім не страшна хвороба. Як знаєте, з часу її появи я та колеги «33-го» ведемо цей непростий відлік і знаємо про всі спалахи та історії тих, хто виздоровів. Вислухали сотні розповідей реальних хворих, що вони перенесли:

– я щоденно була на волосок від смерті, задихалась, тіло ломило і корчило, палило і вивертало, вимушена була лежати на животі… Бачила, як вмирали люди, їх пакували в поліетиленові пакети, обмотували скотчем і так хоронили в спеціальних трунах і спецмісцях. – Розповідає в цьому номері газети «33-й» дезінфектор, яка заразилась обробляючи будинок сім’ї, членів якої усіх вразив коронавірус.

Ви цього хочете? Не вірите їй – повірте професору медуніверситету, який одним із перших захворів у онко, оперуючи хворих. Він вже більше місяця лікується у інфекційній лікарні і просить усіх одного – залишатись вдома. Вже навіть тих, в кого в організмі коронавірус не виявлено, мучить кашель, судоми, скаче тиск і мучать головні болі. Донедавна радувало те, шо вже не захворієш на повторний коронавірус. І ось невтішна новина. В сусідньому Житомирі пацієнт через місяць захворів повторно.

В газеті детальніше – історія жінки, яка днями померла від коронавірусу. Згоріла як свічка… чоловік у реанімації. Ці люди нікуди не ходили, навіть діти продукти привозили під двері. Але виняток – вибігли купити хліба. І ось результат.

В Росії на одній нафтовій вишці – 5000 хворих. Лікарів померлих – більше 300 і щодень вже по 12000 нових хворих. Як в Україні за весь час. В США більше 30000 щоденно. Відлік доходить до півтора мільйона. І не допомагають надзвичайні міри карантину! Втачений час! І це реальні розповіді наших земляків звідти в цьому номері газети. Дякуйте Богу, що вас, ваше село чи місто не вразила ця чума. Але вона вражає світ і наших сусідів.

Бажаємо здоров’я усім, хворим одужання. Померлим – царства небесного.

Висновок один – Бог милостивий, природа безпощадна до всіх. Тому треба дочекатись виходу і по можливості залишатись вдома! Ваш дім – ваша фортеця.

Тетяна Квасюк