У минулому — телеведуча, нині — інстаблогерка, мама та дружина актора Руслана Ханумака. 32-річна Аліна Шаманська з Немирова наразі має більше мільйона підписників, до її порад прислухаються, дописи активно коментують, а рекламодавці стають у черги, щоб підписати контракти.

У рідному Немирові Аліна закінчила музичну школу по класу фортепіано, займалася танцями. Незважаючи на гума­нітарний склад розуму, стала магістром за фахом «хімія нафти і газу», автором кількох наукових праць. Вищу освіту здобула в Національному авіаційному університеті, студенткою була головним редактором студентської газети, закінчила курси телеведучих. Після того поїхала до Америки і певний час навіть працювала рятувальницею у Вашингтоні. То був переламний етап у житті, адже країна змінила її світогляд і навіть зов­нішність на краще. Коли повернулась із США, працювала на багатьох телеканалах і займалась проєктами «Міняю жінку», «Без мандата», «Від пацанки до панянки», «Маша і моделі», «Стосується кожного». Останнім місцем роботи стала авторська програма «55 на 5».

– Пригадую, що тільки повернулась з відпустки з Лос-Анджелеса і перша зйомка була з Русланом Ханумаком. Він мені відразу сподобався. Через два тижні Руслан запропонував зустрітися. Ко­ли ми познайомилися ближче, я зрозуміла, що таких чоловіків раніше не зуст­річала — він дуже веселий, з шаленою енергетикою і вкрай турботливий. І ми побралися. Нашому первістку нині два роки, і звати його Артур. А я у декреті присвячую свій час блогерству.

Я свій блог почала вести з декрета, сиділа вдома і годувала дитину груддю. Зрозуміла, що мені сумно, не вистачає телекамери, зірок… Спасінням став телефон: я почала виходити в прямі ефіри і зрозуміла силу Інстаграму. Моя аудиторія — це молоді матусі, яким показую, що в декреті можна бути мамою красивою, розумною і можна саморозвиватися.

Майбутня мета Аліни — створити соціальне шоу як у Опри Уїнфрі, щоб допомагати і емоційно налаштовувати українців на позитив. Зараз блогерка гостює у родичів у Немирові.

Віталіна Володимирова