Тривожне літо-2020 таки порадувало вінничан своїми врожаями, і наші земляки нині діляться із «Поділь­ською радницею» фото суперових плодів та рекордних досягнень. Спершу про «висотні» помідори на грядці лідера гурту «ТіК» Віктора Бронюка.

– Прийшов час звітувати перед садоводами і городниками… Ось це мої 3-метрові помідори! У мене ще такого ніколи не було за всю мою практику! Бо цьогоріч сенсаційні помідори виросли вже більш ніж на три метри у висоту та мають 3 поверхи урожаю – жовті, рожеві та червоні! — розповів Вік­тор. – Мабуть, такий він, високосний рік? Який це сорт — не знаю, бо розсаду ме­ні подарував один селекціонер із Він­­ниці на пробу… Тепер треба купувати драбину чи викликати «пожежну», щоб зібрати весь цей високий урожай.

А тим часом у саду в старости села Могилівка Жмеринського району справж­ній персиковий рай.

– Ось така краса у нас у саду… Гарним врожаєм запашних червонобоких персиків радує цьогорічне літо. Окремі плоди ледь поміщаються у моїй долоні. Увечері персики, що достигають, наповнюють сад ніжним духмяним ароматом. Це неймовірно! Ну, просто ПЕРСИКОВИЙ РАЙ, — зазначив ветеран вінницької міліції, а нині староста Могилівки Юрій Мельник. — Шкода, що одне з молодих дерев персика раннього дозрівання не витримало навантаження та зламалося. Думаю, вдасться його відродити, адже одна з гілок збереглась… На запитання, як отримати такий гарний врожай, ві­д­повім: головне — зберегти дерево від знищення такою розповсюдженою хворобою персика як «кучерявість листя».

Головний спосіб боротьби — обробка дерев персика такими препаратами як «хорус» і «топаз». Від сливової плодожерки гарно допомагають препарати «актеллік» та «енжіо». Обробляти дерева необхідно від 4 (міні­мум) до 7 (максимум) разів. Я обробляв 5 разів. Останній раз більше місяця тому. Через це в частини плодів є черв’ячки (сливова плодожерка). Це свідчить про те, що плоди екологічно чисті. Всім гарного літа та повних відер натхнення у саду та на городі!

Далі буде…