Майже дві тисячі людей вже скористалися винаходом вінницького лікаря-педіатра Андрія Шиманського.

Він на початку червня запустив у Телеграмі чатбот, де зібрав рекомендації, що потрібно робити — в першу чергу — при певних симптомах. Створити його надихнув карантин…

– Захотілося створити бот, щоб батьки могли легко, швидко знайти відповіді на елементарні питання, які трапляються в кожній сім’ї кожен день, — каже Андрій. — Під час карантину часто отримував скарги, що неможливо записатись до сімейного педіатра, аби проконсультувати дитину. А ще й час консультації обмежений, тому всю інформацію не обговориш. У соцмережах є певні групи, де об’єднуються матусі і обговорюють актуальні питання, але там інколи доводиться шукати потрібну інформацію годинами, адже вона розкидана.

Це абсолютно некомерційний проєкт. Потрібні тільки Інтернет та Телеграм. Єдина умова – це знання української мови. Працює бот 24/7, має шість головних вкладок. Наприклад, «Вакцинація», «Ваша аптечка»… Це такий маленький довідник тих базових понять, які мають знати всі батьки. Як промити носа, що таке кашель, коли він трапляється – це така інформація, яка батькам підкаже, як дитині можна допомогти та коли треба терміново звернутися до лікаря.

Віталіна Трудько