У 2000 році я особисто ініціював і розробив технічні умови і проєктну документацію у ВАТ «Вінницягаз» до газогону, котрий іде до мого будинку.

Всього 50 метрів «воздушки». За всі роботи я платив немало грошей з сімейного бюджету. Аж тут раптом виходить, що я маю платити за транспортування газу! Я звертався до газової компанії, документи всі показував, просив хоча б якусь знижку зробити. Адже я ветеран праці, інвалід ІІ групи, дитина війни.

Дружина теж пенсіонерка, прибутки зовсім невеликі, ледве кінці з кінцями зводимо. Нам надіслали розгорнуту відповідь з посиланнями на купу рішень, розпоряджень і навіть законів і кодексів. А наприкінці сказано: «Кодексом не передбачена можливість здійснення перерахунку річної замовленої потужності об’єкта споживача на розрахунковий календарний рік за заявою споживача. Товариство не має можливості задовольнити викладене у зверненні прохання».

Але хіба ж таке ставлення до споживачів справедливе? Нас просто поставили перед фактом і почали стягувати додаткові гроші! Так нечесно!

Г. Ніколенко,
м. Вінниця

Труба тече, будинки руйнуються, а сусіди не допускають комунальників, щоб ті провели ремонт

У нашому будинку склалася аварійна ситуація. Все через непорозуміння з власницею кафе, зброярського магазину і СТО поруч. Сталева труба водогону викристовується вже більше 62 років. Останні 8 років пошкодження стаються по кілька разів на рік. А ця бізнесвумен не дозволяє виконувати роботи по заміні цієї труби. Вона викопала оглядову яму і залила в бетон. Люк, в якому знаходиться засув на трубі, пожежний гідрант і сама труба повністю засипані будівельним сміттям та іншими відходами. Труба протікає вже кілька місяців, вода потрапляє під наш будинок на площі 8 Березня, 20.

На нашу вимогу на місце виїжджала комісія у складі представників департаменту архітектури та будівництва міської ради «Вінницяоблводоканал», муніципальна поліція та пожежна частина №3. Але підпри­ємців на місці не застали. І, зрозуміло, ніхто нічого робити не став. Працівників водоканалу це подружжя на подвір’я не допускає, погрожує. Домовитися з ними не вдається. А нам цікаво, як так могло статися і на які нормативні документи посилалися міські чиновники, дозволивши на цих трубах по вул. 8 Березня, вул. Франка та площі 8 Березня забудувати кафе, магазин та СТО, приватизувати землю та вигородити паркан 2,5 метра? Цим водогоном користуються з десяток будинків, а виконувати якісь регламентні роботи на ньому працівники водоканалу не мають права, бо це — приватна власність?!

Наше колективне звернення від 27 травня перебуває на контролі департаменту енергетики, транспорту та зв’язку аж до 20 серпня. Але ситуація потребує негайного вирішення! Та бачимо, що ніякої управи на свавілля подружжя під­приємців немає.

О. Світлак, О. Тодоров, В. Ремішевський,
Л. Йгіт, Т. Вашкевич,
мешканці вулиці 8 Березня м. Вінниці