Коли розпочнеться навчання вирішують самі ж ректори університетів. Про це заявив Прем’єр-міністр. Тільки в червоній зоні заняття проводити заборонено, воно відбуватиметься дистанційно.

Канікули, дистанційне навчання значно вплинуло на бажання студентів вчитися.

Я звикла до дистанційного. Пари роблю, коли комфортно. Першого вересня, напевно, знову підемо в аудиторії. Важко буде увійти в ту колію. А ще, я досі не знаю, коли розпочнеться навчання, викладачі не кажуть, нічого не зрозуміло, – розповідає Настя Боднар студенка 2 курсу факультету хімії, біології та біотехнологій Донецького національного університету ім. В. Стуса.

А ось абітурієнтка Інна Цибульська каже: “Я цього року вступаю у  Вінницький державний педагогічний університет ім. М. Коцюбинського на спеціальність географія. Про це мріяла 2 роки, щоправда із вступом поки незрозуміло, коли документи завозити, і чи буде все ж навчання у вересні.  А ось режим для мене не проблема, я звикла прокидатись о 7 ранку, і виконувати поставлені цілі на день. Переді мною відкривають нові можливості, тому чим швидше розпочнеться нормальне навчання, тим краще”.

Відомо, що Прем’єр-міністр рекомендує почати навчальний рік у різні дати: з 1 вересня ? студенти 2-4 курсів, з 7-15 вересня ? першокурсники, з 11 по 15 вересня ? магістри. Така невизначеність може утворити справжній хаос серед студентів. Абітурієнти заплутались із подачею оригіналів документів, а студенти з датами початку навчання. А до цього дітям з інших районів, областей, необхідно ще й знайти житло, якщо не поселять у гуртожиток.

Наталія Ленькова