Ще з 2017 року їм доводиться регулярно запасатися водою або в бочках, або в бутлях. А якщо раптом вода і з’являється, то зазвичай вона має руде забарвлення.

Причиною цього є старий водогін, кажуть місцеві жителі. Його провели майже 50 років тому і з тих пір не ремонтували.

Активістка Тетяна Супрунова розповідає, що місяць тому водогін прочистили. І на це з бюджету витратили близько 200 тисяч гривень. Після «ремонту» ледь не щодня стаються прориви, а мешканці досі без води…

Вимушені робити запас води у бочках, бутлях, відрах. Носити воду потрібно від колодязя, а серед населення є пенсіонери та інваліди – люди, які практично не можуть далеко дійти.

Жителі розповідають, що брудна вода тече тому, що до старого будинку підключають мережі водогону, які зводять у селі. Кажуть, що проблему має вирішити сільська рада, бо водогін знаходиться на їхньому балансі.

– Із 2017 року питання не вирішується, — додає Тетяна Супрунова.

Представники громади зібрали 605 підписів, аби винести на сесію сільської ради питання про ремонт мереж водогону. Ініціативна група мала зустрітися із сільським головою, аби обговорити вирішення проблеми. Проте на зустріч із представниками ініціативної групи голова Олег Шулікін не прийшов. Сказали, що його терміново викликали у районну адміністрацію.

У місцевому ЖЕКу підтвердили, що водогін і справді на балансі сільської ради, тому гроші на ремонт мають виділятися з місцевого бюджету.

Розповідає бухгалтер Наталія Метельська:

– Водогін і каналізація – це власність Агрономічної сільської ради. Починаючи від круга на Аграрному університеті і далі все село. Вони і повинні вирішувати це питання, – підкреслює бухгалтер ЖЕКу.

Софія Копач
Фото Олексія Бойка