Днями у спортивно-стрілецькому комплексі  навчально-спортивної бази літніх видів спорту  Міноборони відбувся чемпіонат України із кульової стрільби серед юніорів до 20 років.

Поборотись за нагороди до Львова з’їхались понад 60 найсильніших спортсменів, але перевершити результати вінничан їм не вдалось. Адже наші земляки привезли аж 8 медалей!

– Данило Даниленко здобув «срібло» у вправі ГП 11-А, «золото» у вправі ГП-12, ще дві золоті медалі із цих вправ взяв у командній боротьбі із Дмитром Мельником та Андрієм Бондарчуком. Марія Моїсеєнко здобула два «срібла», із командою (Настя Жученко та Дар’я Панчук) – «золото» та «срібло», — розповіла титулована спортсменка та тренерка переможців Валентина Гончарова. – Готувались ми з початку року, мали їхати на чемпіонат у Францію, але все скасувалось. Тому поїздка у Львів стала для нас ковтком свіжого повітря… Через карантин у залі не було глядачів, лише судді, нам постійно вимірювали температуру, маску знімали лише тоді, коли мали стріляти. Після виступу відразу її одягали.

Одна із переможниць — Марія Моїсеєнко — зізнається: не очікувала такого тріумфу на змаганнях.

– Стрільбою я займаюсь вже 5 років. Це була досить кумедна історія, адже свого часу на секцію, яка знаходиться у моїй рідній школі №22, ходив мій брат. А мене завжди тягнуло на щось таке неординарне, хлопчаче… І якось на урок захисту Вітчизни прийшов до нас майор, який вів цей предмет, і запропонував дівчатам займатись стрільбою. Ми з подругою підняли руки і того ж дня пішли до тиру. Зробили перші постріли і були просто в захваті. І так нас троє стали ходити. Кандидатом у майстри спорту стала за два роки, майстром спорту — за чотири. Я закохалась у стрільбу і хочу пов’язати своє життя зі спортом. Саме тому вступила до Вінницького педагогічного університету і планую стати тренером, — зізнається Марія. – На період карантину нам видали додому гвинтівки та мішені. Останні кріпили на відстань приблизно 10 метрів, якщо дозволяли умови. На щастя, у мене будинок, то свою мішень я вчепила до вікна на скотч. Але це була стояча мішень, а ми стріляємо завжди по рухомій. Тож самі розумієте, що було складно.

Додамо, що зараз проводиться набір хлопчиків та дівчаток у секцію стрільби по рухомій мішені з 11 до 14 років. Адреса: вул. Данила Нечая, 21, ЗОШ №22 (Старе місто).

Телефон тренера: 0987955030, Валентина.

Спілкувалась
Вікторія Снігур