Марія Зінько з Ладижина має одну із найбільших кіс у місті. У 9-річної дівчинки довжина волосся 90 см.

Маша навчається в 4-Б класі Ладижинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2.

– Гарне волосся дівчинка має змалечку, у всіх дівчат у родині завжди було довге гарне волосся, — розповідає мама Олена Зінько. — Лагідно називаємо її «Рапунцелькою». Донечка гарно навчається, любить виготовляти вироби з бісеру, глини, дуже любить подорожувати.

Волосся нижче пояса у 5-річної Віри Стінської із Корделівки Калинівського району.

– Народилася донечка з довгими косенятами, до року ми вже зав’язували хвостики, один раз її підстригли. Потім зрозуміли, що такі кіски потрібно ростити, — розповідає мама Ольга. — Часто відправляємо фото татусеві Ігорю, тому що він уже три місяці в зоні АТО, він дуже любить Вірунчині кіски, постійно запитує, чи відросли. Тому ми хочемо взяти участь у конкурсі, щоб зробити татові сюрприз. Особливого догляду в нас немає — своєчасне розчісування, миття дитячими шампунями та іноді використовуємо спрей для легкого розчісування. І вибрали гребінець, що підходить для розчісування. Працюю я у садочку медичною сестрою, який і відвідує моя донечка. Дякуємо вам, що є такі конкурси, вони надихають наших дітей носити довгі коси і пишатись ними.

Тамара з Козятина. Їй 14 років, і вона має найдовше волосся серед своїх однолітків.

– Довжина мого волосся

115 см. Мама розповідає, що я навіть народилася з волоссям. Вона навчає шанувати волосся, як і прищеплює любов до всього українського. І вже відчуваю, що моя довга коса — значна частина мене. Звісно, я маю секретні рецепти по догляду за ним. Один з них — це полоскати відваром чебрецю та барвінку. На мою думку, всі дівчата повинні доглядати за волоссям, адже це додає впевненості в собі.

Віталіна Трудько
Соломія КОПАЧ