Наша область – перша в Україні за переповненими лікарнями що лікують хворих на коронавірус. Тому у Бершадській, Шаргородській та Барській лікарнях відкриють додаткові відділення.

Вінниччина серед 17 областей, де ситуація з корона вірусом погіршується. Ми в цьому списку займаємо 12 позицію. Такі показники , за даними РНБО , дають підсумки розрахунку 12 осіб на 100 хворих. Але коли Вінниччина перевищує такий показник на 20, 7 відсотка, то, наприклад, Чернівнцька на 131 відсоток.  Однак ми маємо інше небезпечне лідерство – у лікарнях Вінницької області найбільше в Україні заповнено лікарняних ліжок хворими на коронавірус в спеціалізованих лікарнях. Це говорить про пряме недоопрацювання  профільного департаменту. В редакцію все більше і більше надходить скарг від пацієнтів, яких відправляють із Віннниці в райони і вони там лікуються в жахливих умовах.

Тому очевидно, що потрібно у Вінницькій обасті задіювати план Б і розуміти, що ситуація осінню буде лише погіршуватись! Куди вестимуть нових хворих?

У представників місцевої влади є свої аргументи – мовляв у нас таке заповнення  лікарень тому, що Вінницька область в трійці лідерів по Україні за тестуванням. І ми не лише виконуємо норми щодо вимог МОЗу, але й перевиконуємо їх. І нас не 100, а 133 проценти Попереду лише Київ.

Із 20 жовтня  Вінниччина в помаранчевій  зоні.

Не важко здогадатись, що якщо Україна і далі битиме рекорди і переступатиме поріг в 2000 хворих за день, то перед нами, як і Росією чи США закриють кордони інші  країни світу.

Як повідомляє РНБО, епідемічна ситуація з COVID-19 погіршується у Києві, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській. Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій і Чернігівській областях.

Тетяна Квасюк