26 золотих медалей, стільки ж срібних та 20 бронзових із Міжнародного фестивалю танців народів світу «Фарби літа-2020» привезли вінницькі танцівниці із «Шахіни».

А ще взяли близько п’яти кубків і головний кубок Гран-прі фестивалю. Він у Києві був триденним, з’їхалися на нього більш як 4 тисячі учасників.

Маргарита Бабенко з міжнародного фестивалю «Фарби літа-2020» привезла два перших місця у номінації «Супербебі». Дівчинці 4,5 року. Танцями народів світу займається рік. Два роки займається танцями Злата Коломієць. До конкурсу їй трохи допомагала готуватися навіть мама. Вона і вперше привела Злату у студію танцю.

– «Фарби літа» були першими нашими змаганнями після карантину, адже ми доволі довго тренувались онлайн у різних форматах. Потім ми поступово вийшли в реальний світ і стали далі займатись. У нас була невеличка команда у кількості 13 чоловік, — розповідає засновниця студії «Шахіна» та хореографиня Діана Подолянчук. — Фестиваль у Києві проходив з урахуванням карантинних обмежень. На сцені учасники танцювали невеликими групами. За сцену була палуба корабля. Представляли східні танці, народів світу, трохи сучасної хореографії, і все це з акробатикою та пластикою. Результатами я дуже задоволена, тому що ми насправді готувались у складних умовах, і дуже круто, що діти виконували всі домашні завдання.

Відзначимо, що у студії «Шахіна» займається близько сотні дітей. Їм викладають не лише танці народів світу, а й навчають акробатики, пластики та акторської майстерності. Велику увагу тут приділяють інклюзивній складовій та благодійності.

Свого часу Діана Подолянчук потрапила до ТОП-100 найталановитіших учасників шоу «Танцюють всі». А ще вона та її родина займаються волонтерством. Зараз вінницькі танцівниці готуються до наступного конкурсу, який проходитиме восени у Хмельницькому.

Вікторія Снігур