Подейкують, що справа у грошах, і недобросовісні скаржники, які зривають тендери, часто вимагають відкати, аби його розблокувати….

– Вже другий рік поспіль наша центральна дорога міста, яка є на балансі Служби місцевих автомобідьних доріг у Вінницькій області, знаходиться в жахливому стані. Дорога Вінниця — Тиврів, яка з’єднує обласний та районний центри протяжністю 35 км відремонтована, окрім ділянки 3,3 км у центрі нашого міста. Ремонт проводиться відповідно до різних проєктів. Роботи на нашій центральній дорозі заплановані ще у 2019 році, але не розпочаті, і на сьогодні через навмисні, на нашу думку, зриви тендерів. На сьогодні відбувається четвертий тендер, і він на межі зриву! Один з учасників подав в Антимонопольний комітет скаргу, – не стримує емоцій мер Гнівані Володимир Кулешов. — Розмітка пішохідних переходів не робиться, бо очікується плановий ремонт, коштів на ямковий ремонт не виділяється з тієї ж причини! Наша дорога була б перетворена в суцільні руїни, якби не ремонтувалася меценатами та спонсорами за власний рахунок. За рахунок місцевого бюджету було виконано низку попередніх вимог для майбутнього середньопоточного ремонту асфальтового покриття. Це й ремонт зливової системи, встановлення бордюрів, облаштування газонів, тротуарів та інше. Також по нашій дорозі нерідко рухаються військові автоколони з пальним для ЗСУ. Об’їжджаючи аварійні ділянки дороги, вони вимушені виїжджати на зустрічну смугу руху, а це може призвести до масштабної катастрофи. Ми вже написали листа президенту з вимогою розібратися в даній ситуації, чому саме не відбуваються торги, адже порушення в учасників незначні! Тим паче скоро навчальний рік і тисячі дітей будуть наражатися на небезпеку, переходячи небезпечну дорогу без облаштованих пішохідних переходів, а водії і далі будуть вимушені щогодинно ризикувати своїм життям…

Учасниками тендеру в Гнівані стали чотири фірми: ТОВ «Шляхбудматеріали» — вінницьке підприємство, ПрАТ «Хмельницьке ШБУ №56», ТОВ «БУДІВЕЛЬНО-МОНТАЖНА ФІРМА «ЕТАЛОН-БУД» – зареєстрована у Вінниці. ТОВ «ШЛЯХБУД» – вінницьке підприємство, яке виграє багато тендерів у Вінниці. Тендерний комітет відхилив документи ТОВ «БУДІВЕЛЬНО-МОНТАЖНА ФІРМА «ЕТАЛОН-БУД» і не допустив підприємство до участі в аукціоні через невідповідність кваліфікаційним критеріям, зазначеним у Законі. Після цього компанія подала вимогу про відміну процедури закупівлі і адміністративна колегія Антимонопольного комітету прийняла її до розгляду. Тому ремонт дороги у Гнівані і затягується на невизначений термін….

У свою чергу, в ситуацію вже втрутилась народна депутатка від даного округу Ірина Борзова.

– Дорогу у Гнівані зробити могли ще минулого року. Держава гроші виділила, у Вінницькій ОДА зробили все можливе, аби прискорити процедуру закупівлі послуг. Спочатку аукціон мав бути призначений на 28 серпня, перенесли на 6 серпня. Але комусь вигідно блокувати тендер. 63, 214 млн гривень на ремонт 3,3 кілометра ділянки дороги – сума немаленька. Тому і «воюють». Антимонопольний комітет не може не реагувати на скарги учасників. Є закон, і є процедура. Ремонт дороги в Гнівані блокує не президент, а наші з вами земляки. Готую звернення до Антимонопольного комітету.

А тим часом мешканці Гнівані готують скаргу до президента щодо цієї дороги та необхідності її ремонту. Чи вдасться їм таки добитись обіцяного ремонту дороги – будемо слідкувати разом.

Віталіна Володимирова