Гарячим було зібрання 20 серпня у Тиврові. Цього дня на зустріч з Іриною Борзовою, народним депутатом України від цього округу, з’їхались фермери, сільські голови, керівництво району. Найболючішим для всіх присутніх було земельне питання.

– 17 серпня я дізнався, що орендовані мною 100 га (термін оренди ще продовжується)  за одну ніч переоформлені на агрофірму “Хлібороб”. Це було зроблено незаконно! – заявив фермер Геннадій Муравель. – Мало того, на поле приїхали поліцейські з Гнівані і фактично намагались присвоїти мій урожай і вигнати мене з орендованої землі! Я вважаю це рейдерством з боку агрофірми “Хлібороб” у змові з поліцією і держреєстратором, яка і провернула цю оборудку!

20 серпня його підтримали інші фермери, які побачили загрозу для власних господарств і врожаїв. Їх підтримав Микола Ткачук, директор департаменту АПР Вінницької ОДА.

Які рішення прийняли учасники зібрання? Які конкретні рекомендації фермерам надала Ірина Борзова? Що пообіцяла зробити для розв’язання цієї складної проблеми?

Читайте у наступному номері “33-го каналу”.