За минулу добу в Україні зафіксовано понад 1,6 тис. нових хворих на COVID-19. Через збільшення кількості хворих  Кабінет міністрів України пропонує продовжити адаптивний карантин до 1 листопада. Також  уряд  розробляє регламент заборони на в’їзд в Україну іноземців з країн “червоної зони” строком на 30 днів. На прохання прем’єра Ізраїлю ухвалили рішення про обмеження паломництва хасидів до Умані для святкування Рош га-Шана.

В свою чергу, Міністерство охорони здоров’я анонсувало закупівлю протигрипозних вакцин для 1,5 млн осіб з груп ризику: медиків, працівників поліції, прикордонної служби, освітян.

Медична галузь Вінниччини теж готується до “другої” хвилі COVID-19. Та завчасно розгортає додаткові ліжка для пацієнтів із коронавірусом. Так, для підсилення 9 опорних лікарень, відкрили ще 3. В області вже 12 лікарень надають допомогу хворим на коронавірус. Серед усіх опорних лікарень, найбільше перевантажена ковідними хворими Вінницька МКЛ № 1. Тому під госпіталізацію  коронавірусних хворих віддали терапевтичне  та пульмонологічне відділення. Зараз до них підводять кисень.Таким чином, МКЛ№1  матиме додаткові 50 місць для хворих на коронавірус.

Ольга Корнійчук